• Login

  • Warning: Use of undefined constant BP_REGISTER_SLUG - assumed 'BP_REGISTER_SLUG' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/vhosts/inskola.com/httpdocs/wp-content/themes/wplms-childh-theme/header-transparent.php on line 81
    Sign Up
  • Nema proizvoda u korpi

SMIJEŠNA SRIJEDA – Za porodicu i smijeh

SMIJEŠNA SRIJEDA – 01.04.2020. godine

Sredina je sedmice – dan za smijeh i razonodu!

Na našim društvenim mrežama postavite u odgovoru na ovaj post anegdotu iz vaše učionice; smiješnu ili zabavnu epizodu iz jednog online časa, zbrke sa tehnologijom, dječiji ili vaš „biser“, karikaturu, video, podijelite link…

Nastavnici i nastavnice, planirajte i vi srijedom relaksirajuće časove, gledanje smiješnih videa, pričanje šala… Zamolite učenike da preprave poznate pjesme, priče, brojalice, naprave ih smiješnim, drugačijim; osmisle svoje pjesme i snime se…

Dodatak: Podrška za roditelje
O emocijama, sthrahu, smijehu, odgoju… ili kako preživjeti roditeljstvo u doba korone? Ovaj dodatak možete preuzeti na ovom linku PODRŠKA RODITELJIMA

Ukoliko želite prilagoditi sadržaj ovdje možete preuzeti u ppt. formatu. Molimo vas samo da navedete izvor. PODRŠKA RODITELJIMA (2)

SMIJEŠNA SRIJEDA 2 – 08.04.2020.godine

Danas je dan za ples! Naša inovativna nastavnica Željka Zovko nas je pozvala da zaplešemo zajedno i upoznamo tri sjajna instrumenta: bubnjeve, saksofon ? i gitaru ?. Sve upute za koreografiju možete pronaći na ovom videu. Ako želite pustiti muziku, pjesma se nalazi na ovom raspjevanom linku.

Još zanimljivih linkova za ples možete pronaći među našim praksama za sve uzraste na www.inskola.com

Da li ste zaboravili kako se pleše sa čašama? Podsjetite se i naučite pjesmu Ljubav u izvođenju „Muzičke sobe“.

Jedna lijepa vijest: Kako bi uveselili građane i prolaznike učenici VII razreda OŠ „Sokolje, i ekipa prve pomoći sa nastavnicom biologije Lejlom Podbicanin, ukrasili su prozore kuća na Sokolju i u Zabrđu. Tema je bila: Pogledaj sa prozora, možda ćeš prepoznati… Evo i galerije fotografija.

PODRŠKA DIREKTORIMA/CAMA

Naša uvažena profesorica sa katedre za menadžment i edukaciju Ekonomskog fakulteta u Sarajevu,  doc. dr. Jasna Kovačević, donosi set savjeta za direktore i direktorice na temu “Školski leadership u vrijeme krize”. Hvala Jasna. Obavezno preuzmite na ovom linku Skolski-leadership-u-vrijeme-krize.

GOST ZAJEDNICE +

Od ove srijede imamo goste iz proširene ZAJEDNICE + a današnji gost u 18.00 časova na društvenoj mreži Centra i Zajednice, je Mario Ario Drmać. On dijeli korisne linkove za djecu i gotovo svakodnevno nas informiše o dostupnim resursima u kulturi. Hvala Mario.

#nastavnicisuvažni

SMIJEŠNA SRIJEDA 3 – 15.04.2020. godine

Smiješna srijeda. Dan za smijeh. Pored smijeha mi vam donosimo i pregršt zanimljivih i korisnih informacija. No, da krenemo sa smijehom, a sigurni smo da online nastava obiluje anegdotama.Tako je učiteljica Almedina Lonić – Kečanović iz Bihaća je nedavno napisala na svom zidu…

Ovu nedjelju donosimo prvi webinar u organizaciji našeg inovativnog nastavnika Arnesa Tufeka. U sat vremena Arnes će predstaviti načine na koje koristi Microsoftove alate u svrhu online nastave. Drugi dio webinara zamišljen je kao sesija za pitanja i odogovore. Ukoliko imate unaprijed pitanja za Arnesa vrlo rado ćemo ih primit na ilma@coi-stepbystep.ba. Vaša pitanja ne moraju biti direktno vezana za Microsoftove alate već generalno za digitalne tehnologije. Arnes će pokušati spremiti odgovore na vaša pitanja.Više o webinaru na ovom linku Arnes Tufek, a PRIJAVITE SE NA OVOM LINKU.

MSŠ Bugojno organizovala je Festival kratkog filma u izolaciji. Pogledajte kako je izgledalo na ovom linku a ukoliko želite sami organizovati nešto slično onda pogledajte upute na ovom linku 

Urednik dječijeg časopisa “Moj oblak”, Ernad Osmić donosi nam kratke upute za slanje radova. Olakšajte nam život! 🙂

#nastavnicisuvažni

SMIJEŠNA SRIJEDA 4 – 22.04.2020. godine

Šta vole da čitaju nastavnici? Hvala svima koji su poslali svoje prijedloge, a evo i liste TOP 10 knjiga koje ste voljeli čitati u djetinjstvu, i onih koje biste mogli uvijek čitati. Bio je to težak zadatak znamo! No odabrali ste 10 najčitanijih, a u prilogu pogledajte i ostale, ne manje zanimljive, naslove. Prilog – TOP LISTA NASTAVNIKA

A šta čita naš Namir Ibrahimović? Udubite se u njegov prikaz knjige Čitatelju, vrati se kući, Maryanna Wolf, jer se tu nalaze mnoga pitanja sa kojima se već susrećemo, a tiču se čitanja i tehnologije. Prikaz je u prilogu – NAMIR prikaz knjige

Inspirišemo jedni druge, a najslađe se smijemo na svoj račun. Naša Senada Milanović je, potaknuta super blogom učenika/ca Adile Salibašić, nešto slično pokrenula sa svojim učenicima. I… kao prava profesorica, počela prva. Pročitajte njen zabavni tekst: „Aj, pobježe mi slovo“!

Za kraj smiješne srijede – ŠIŠKE U IZOLACIJI 🙂

#nastavnicisuvažni

SMIJEŠNA SRIJEDA 5 – 29.04.2020. godine

SVJETSKI DAN PLESA! DISCO PARTY U 18.00

Dana svi plešemo, a tim povodom naša Željka Zovko i Plesni studio B-Dance, u suradnji s Lola klaunovima, vas sve poziva da se dođeta na DISCO PARTY u 18 sati na YouTube kanalu PS Bdance

Neka plešu i veliki i mali 🙂

 

RAZGLEDNICE IZ SVIJETA Današnja razglednica iz svijeta došla nam je iz Holandije i šalje je profesorica engleskog jezika Azra Šahbaz – Saračević, nekadašnja je profesorica škola „Mirsad Prnjavorac“ i „Osman Nakaš“ u Sarajevu, a već 10 godina profesorica u Holandiji. Razglednicu preuzmite na OVOM LINKU. 

 

MALO MATEMATIKE Još traje sedam matematičkih dana! Zaigrajte sa ukućanima igru: Što bliže broju 100! Igru je sa nama podijelila naša Ivana Bubalo, a ovo je samo jedna od igara nastala na Sajmu matematike i osmislili su je učenici osmog razreda Osnovne škole Ruđera Boškovića Grude. Na izgled jednostavna igra – u kojoj se radi „samo“ o računanju, u sebi krije pravu avanturu! IGRU I PRAVILA PREUZMITE NA OVOM LINKU!

Mnogobrojne aktivnosti za učenike/ce osnovnih škola iz matematike možete pronaći na OVOM LINKU.

#nastavnicisuvažni

SMIJEŠNA SRIJEDA 6 – 06.05.2020. godine

Nauka je uvijek jako zabavna ali može biti i smiješna :). Za ovu srijedu, kao nastavak ogleda od ponedjeljka, učenici nastavnica Melihe Fete i Edine Šabić su nam pripremili igrokaze, razne naučne trikove i još mnogo toga. Napominjemo da su videa snimljena uz punu saglasnost roditelja. Pronađite ih OVDJE i od srca ih preporučujemo!

A kada smo već kod saglasnosti, mali podsjetnik o SIGURNOSTI DJECE NA INTERNETU, uz poštovanju njihove privatnosti i ličnosti. Podsjetnik da dobro razmislimo prije nego postavimo bilo šta vezano za dijete u virtualni prostor, iz kojeg ta informacija nikada ne nestaje. Detaljnije informacije možete pronaći na stranicama Centra za sigurni internet.

 

Nasmijte se do suza uz SCIENCE OF STUPID – naučna objašnjenja o tome šta nam se sve dešava kada ne poznajemo i razumijemo nauku: zašto padamo sa trake za trčanje, šta se dešava kad se previše zavrtimo na vrtešci, kako djeluje inercija, sile…

https://www.youtube.com/watch?v=gfkq7JdRqa8

Članovi i članice matematičke sekcije OŠ „Musa Ćazim Ćatić“ iz Sarajeva, koju vodi profesorica Edina Salihbegović, napravili su zabavnu zbirku zadataka za sve ljubitelje matematike i logičkog razmišljanja, i one koji će tek to postati. Zbirku možete pronaći OVDJE!

#nastavnicisuvažni

SMIJEŠNA SRIJEDA 7 – 13.05.2020. godine

Današnja smiješna srijeda u potpunosti je u duhu smijeha. Nastavnici/e već više od dva mjeseca rade nevjerovatan posao u vanrednim okolnostima. Danas smo odlučili da nastavimo sa našom novom rubrikom unutar smiješne srijede a to je “Vruća stolica za nastavnike/ce”. Nastavnici/e odgovaraju na životna pitanja. Danas predstavljamo Adilu Salibašić i Elviru Huskić Hadžić. Pogledajte njihov kratki klip i upoznajte nastavnike/ce iz potpuno druge perpsektive.

Danas vas još očekuje webinar za direktore/ce, naše uvažene dr. Radmile Rangelov Jusović na temu “Standardi za nastavnike/ce i profesionalni razvoj” u 17:30. Prijaviti se još uvijek možete na OVOM LINKU. 

Večeras u 19:00 završavamo se Besjedom o obrazovanju a naša gošća večeras je uvažena Fahreta Brašnjić, Ministrica obrazovanja i nauke TK-a.

#nastavnicisuvažni

SMIJEŠNA SRIJEDA #8 – 20.05.2020. godine

Današnja smiješna srijeda obojena je rubrikom “Vruća stolica”. To je način da upoznate naše nastavnike/ce iz malo drugačije perspektive. Postavljamo zanimljiva pitanja, na koja bi voljeli dobiti odgovor. Današnje gošće su Senada Milanović, profesorica u Gimnaziji Bugojno, i Sandra Ikinić Fazlić, naša draga odgajateljica iz Tuzle. Njihove priče pogledajte u nastavku.

Danas vas očekuju i dva webinara i to za stručne saradnike i saradnice na temu “Naša uloga u online nastavi” sa gošćom Fuadom Cerić, u 12:00 časova i Webinar za direktore i direktorice, diskusija na prethodni razgovor, sa dr. Radmilom Rangelov Jusović u 17:30 časova. Prijaviti se možete i dalje na OVOM LINKU.

#nastavnicisuvažni

 

22 Marta, 2021

0 responses on "SMIJEŠNA SRIJEDA - Za porodicu i smijeh"

Leave a Message

Copyright © 2023 Centar za obrazovne incijative Step by Step
Instagram