Resursi za nastavnike

Pripreme za časove, teme i projekte 80+ metoda, tehnika i strategija za rad u učionici

Resursi za nastavnike su prostor za inspiraciju inovativnih nastavnika. Obogatite svoju nastavnu praksu novim metodama i strategijama, ili se inspirirajte inovativnim pripremama za časove. Pronađite važne materijale u COI SbS publikacijama i priručnicima; i na kraju – ne zaboravite inspirirati druge. Objavite svoj tekst, pripreme za časove, metode i strategije u učionici i inspiriraj druge.

Pripreme za časove

Pogledajte kako izgledaju inovativni časovi na svim nivoima obrazovanja. Inspirirajte se primjerima iz prakse, inovativnim pripremama i tematskim jedinicama. Pogledajte i pobjedničke prakse Nagrade za inovativne nastavnike/ce.

Metode i strategije

Pronađite grafičke prikaze, tabele i crteže, diskusije, rasprave i debate u metodama i strategijama inovativnih nastavnika. Pripremite se za kooperativno učenje u vašem razredu ili za uvod u novu temu. Razvijajte kritičko čitanje i pisanje dok radite na tekstu ili se inspirirajte metodama i strategijama.

Publikacije i priručnici

Besplatno preuzmite publikacije i priručnike COI Step by Step-a i partnerskih organizacija. Za više profesionalnih resursa, kao i materijala za nastavnike i škole posjetite COI SbS shop.

Newsletter

Iskoristite priliku za profesionalno usavršavanje i.pratite naše novosti. Ostanite informirani i pretplatite se na Sedmične vijesti iz Step-a i Zajednice inovativnih nastavnika/cakoje vas čekaju u e-mail pretincu svake subote.

Powered by DOC.ba. Copyright © 2020 Centar za obrazovne incijative Step by Step
Instagram