SHOP

PROFESIONALNI PORTFOLIO
ŽELITE RAZVITI ILI UNAPRIJEDITI SVOJ PROFESIONALNI PORTFOLIO?

Želite pokazati kakav ste nastavnik/ca?
Želite procijeniti svoju praksu i izraditi plan profesionalnog razvoja?

CIJENA: 20KM
ŠKOLA MIŠLJENJA
Set za učionicu

Stvaranje učionice u kojoj se mišljenje potiče i vrednuje zahtijeva stvaranje specifičnog psihološkog, socijalnog, ali i fizičkog okruženja. U ovakvoj učionici postoji mnoštvo prilika za istraživanja, rasprave, debate, postavljanje pitanja, dokazivanje i zaključivanje. Takav pristup treba pratiti i adekvatan fizički prostor koji potiče zajednički i istraživački rad i učenje, korištenje različitih resursa i materijala, ali i učenje van učionice i od drugih ljudi, roditelja i članova zajednice.

CIJENA: 50KM
ŠKOLA VRIJEDNOSTI
Set za učionicu

Škola je oduvijek bila mjesto u kojoj su se propagirale i poučavale određene vrijednosti, nekada vrlo eksplicitno, a često implicitno. Ako školu posmatramo kao mjesto koje nije vrijednosno neutralno, onda je sasvim razumljivo i neophodno otvoriti pitanja poput: Kojim vrijednostima mi poučavamo djecu? Da li ih vidimo i razumijemo na isti način? Ko je sve odgovoran i dužan da poučava vrijednosti?

CIJENA: 20 KM
SLIKOVNICA DJEČAK KOJI JE ŽELIO PSA
Autor: Ivona Brezinova (Češka Republika)
Ilustrator: Zaur Deisadze (Gruzija)

Metju je želio samo jednu stvar na svijetu: psa. Živio je u dječijem domu, a tamo im nije bilo dozvoljeno da imaju pse. Pas – igračka kojeg je dobio za Božić bio je pokvaren; druge životinje koje je pokušao zadržati kao ljubimce nisu ispunile njegova očekivanja. On nikada nije razmišljao o tome da želi majku ili oca – ali jednoga dana, kada je jedan par došao da ga usvoji – odlučio je da ostavi sve mogućnosti otvorene…

CIJENA: 5 KM
SLIKOVNICA KADA PORASTEŠ
Autor: Eva S. Maurer (Slovenija)
Ilustrator: Aleksandar Sotirovski (Makedonija)

Pika je bila nestrpljiva da poraste. Veliki mogu raditi različite stvari koje njoj još uvijek nisu bile dozvoljene! Kao šminkanje, vožnja automobila ili plesanje do ponoći. Jedne noći je otkrila da je, kada sjedi na očevim ramenima, veća od mame i tate, a mama i tata su pristali na igru…

CIJENA: 5 KM
SLIKOVNICA RONI
Autor: Nenad Vujadinovic (Makedonija)
Ilustrator: Emil Für (Mađarska)

Vremena su teška za mamu, tatu i Ivana. Oni žive u malenom stanu i imaju mjesta samo za izmišljenog psa, Ronija, koji se ponaša jako loše – osobito noću. Uprkos tome, oni ga vole. Jednog dana u prilici su da se presele u veći stan i sada imaju sobu za Pravog Ronija! Pravog psa! On je naravno divan i oni ga vole. Ipak ponekad im nedostaje ono što su ostavili iza sebe.

CIJENA: 5 KM
SLIKOVNICA HAJDEMO NA POSAO
Autor: Aude Brunel (Češka Republika)
Ilustrator: Marjan Mancek (Slovenija)

Mama i tata rade u kancelarijama, ali za malog dječaka je veoma teško da razumije šta oni stvarno RADE cijeli dan i zašto su TOLIKO umorni kada se vrate kući pa se samo malo mogu igrati. Uz pomoć bake koja ga čuva, mladi junak ove priče pokušava da iz dana u dan, u zamišljenoj kućnoj kancelariji, iskusi njihov svakodnevni posao… i veoma se, veoma, umori…

CIJENA: 5 KM
SLIKOVNICA LUTKIN NOS
Autor: Miranda Haxhia (Albanija)
Ilustrator: Ursula Köhrer (Mađarska)

Meri želi da se igra sa svojim prijateljicama, Klarom i Anom, ali one se igraju s lutkama, a Meri nema nijednu. Njena majka predlaže da napravi lutku koristeći vunu, pamuk i druge stvari koje imaju u kući. Meri napravi prekrasnu lutku, ali onda primjeti: njena lutka mora disati, i kako će kihati? Od čega može napraviti lijepi nos svojoj lutki?!

CIJENA: 5 KM
PRIRUČNIK OD SARADNJE KA PARTNERSTVU
Kako izgraditi partnerske odnose između vrtića, škole i porodice
Autorica: Dr. Radmila Rangelov Jusović

Želite razviti partnerstvo sa porodicama, uključiti roditelje/staratelje i druge članove obitelji u rad vrtića ili škole, želite sa njima uspostaviti uspješnu komunikaciju i zajednički pružati podršku razvoju djece? Kako to uraditi možete saznati u ovom praktičnom priručniku namijenjenom odgajateljima, nastavnicima, stručnim saradnicima i direktorima predškolskih ustanova i škola.

CIJENA: 10 KM
PRIRUČNIK LIKOVNE TEHNIKE
Autorica: Anela Seksan, profesorica likovne kulture

Bilo da ste odgajateljica, učiteljica ili nastavnica likovne kulture, ova knjiga pružiće vam mnoštvo oprobanih i realizovanih ideja o tome kako razvijati kreativnost kod djece kroz proces izrade umjetničkih radova. Sva djeca su umjetnici, rekao je davno Pikaso, a kako da ona sama dožive taj osjećaj, stvore nezaboravna djela i uživaju u procesu otkrivanja i stvaranja, saznajte u ovoj knjizi.

CIJENA: 10 KM
PRIRUČNIK RANO UČENJE ILI UČENJE U FUNKCIJI UVEĆAVANJA KAPACITETA MOZGA
Autorica: Prof.Dr. Adila Pašalic-Kreso

Istraživanja povezana sa razvojem mozga odigrala su značajnu ulogu u razumijevanju načina na koji dijete raste i razvija se, te značajno uticala na rani odgoj i obrazovanje.

CIJENA: 10 KM
METODOLOGIJA: Stvaranje programa u kojima dojenčad i djeca jasličke dobi imaju centralnu ulogu (0-3)
Autorica: Kate Burke Walsh
CIJENA: 10 KM
METODOLOGIJA: Stvaranje učionica u kojima dijete ima centralnu ulogu (3-6)
Autorica: Kate Burke Walsh
CIJENA: 10 KM
METODOLOGIJA: Stvaranje učionica u kojima dijete ima centralnu ulogu (6-7)
Autorica: Kate Burke Walsh
CIJENA: 10 KM
METODOLOGIJA: Stvaranje učionica u kojima dijete ima centralnu ulogu (8-10)
Autorica: Kate Burke Walsh
CIJENA: 10 KM
METODOLOGIJA: Stvaranje inkluzivnih učionica: Uključivanje djece sa posebnim potrebama u redovne vrtiće
Autor: Ellen R. Daniels i Kay Stafford
CIJENA: 10 KM
Majice sa natpisima

Majice sa porukama i natpisima vezanim za obrazovanje dostupne u svim veličinama i crnoj i bijeloj boji. Klikni na “Više” kako biste vidjeli sve poruke.

CIJENA: 15 KM


The contents of this website and documents do not reflect the opinion of the US Agency for International Development (USAID) or the US Government.

Sadržaj ove web stranice i dokumenata ne odražava mišljenje Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) ili Vlade Sjedinjenih Američkih Država.

Centar za obrazovne incijative
Step by Step
Kralja Tvrtka 1, 71 000 Sarajevo
Tel. +387 33 66 76 73
Fax. +387 33 26 79 90
E-mail. office@coi-stepbystep.ba
www.sbs.ba

top
Powered by DOC.ba. Copyright © 2018 Centar za obrazovne incijative Step by Step
Idi na alatnu traku