• Login

  • Warning: Use of undefined constant BP_REGISTER_SLUG - assumed 'BP_REGISTER_SLUG' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/vhosts/inskola.com/httpdocs/wp-content/themes/wplms-childh-theme/header-transparent.php on line 81
    Sign Up
  • Nema proizvoda u korpi

AKTIVNI ČETVRTAK – Učenje je zabavno

AKTIVNI ČETVRTAK 1 – 02.04.2020.godine

Imate zanimljivu i uspjelu ideju za rad sa djecom?

Podijelite je sa drugima. Postavite kratku uputu za rad kao odgovor na ovaj tekst na jednoj stranici – šta je ideja, šta su djeca trebala uraditi? Ako ste koristili neki alat ili formu, dodajte i to ali vodite računa o autorskim pravima. Kao ilustraciju možete staviti par radova učenika (bez fotografija djece i podataka – samo ime i grad ili razred). Evo zanimljovog primjera učiteljice Naide Gadžo. Kućni ljubimci Naida Gadžo sa primjerima

Željeli ste saznati više o praćenju i ocjenjivanje? U duhu Zajednice i uzajamne podrške, naše prijateljice i stručnjakinje, Sanja Brajković, direktorica POU Korak po Korak iz Hrvatske i učiteljica Gabriela Žokalj, pripremile su za sve nas mnogobrojne odgovore na ovo teško pitanje u publikaciji: „Vrednovanje za učenje u uvjetima učenja na daljinu“. koju možete pronaći na linku: Formativno on line

#nastavnicisuvažni

AKTIVNI ČETVRTAK 2 – 09.04.2020. godine

Zajednica na djelu!
Hvala vam na podijeljenim inspirativnim idejama iz vaše prakse, i još inspirativnijim dječijim radovima! Hvala vam što nam pišete i podržavate.
Sve ideje pogledajte na www.inskola.com pod naslovom: Primjeri iz prakse i krativne ideje za sve uzraste. Pregledajte i druge kategorije – svaka ideja se može prilagoditi.
Ne zaboravite dječije radove za prvi broj časopisa! Pokušajte nam poslati otkucane radove ili kvalitetnije fotografije kako bismo ih mogli složiti u pravi dječiji časopis.
#nastavnicisuvažni
AKTIVNI ČETVRTAK 3 – 16.04.2020. godine
Danas vam ostavljamo vrijeme da uronite u više od 50 ideja za aktivnosti koje su nam poslali članovi i članice Zajednice. Sve ideje možete pronaći na www.inskola.com u rubrici Primjeri iz prake i kreativne ideje za sve uzraste!
Pratite naše Besjede o obrazovanju svaki dan u 19.00 a u nastavku najava Besjeda do sljedeće srijede.
Kako smo i obećali danas donosimo prilog prvom dječijem časopisu sa neobjavljenim radovima – ne zaboravite da do sutra pošaljete nove na adresu ilma@coi-stepbystep.ba. Prilog “NAŠI OBLAČIĆI” pogledajte na ovom linku.
#nastavnicisuvažni
AKTIVNI ČETVRTAK 4 – 23.04.2020. godine
Danas je Svjetski dan knjige i autorskih prava. Tim povodom predstavljamo vam prikaz svima omiljene knjige Mali princ, Antoine de Saint-Exupery, koji nam je priredila profesorica Bea Balta – Manjgo iz Mostara. Preuzmite prikaz na ovom linku.
Šta su ovim povodom slikali i pisali učenici i učenice Indire Buljubašić iz Sarajeva pogledajte na ovom linku. 
Želite osnovati online Klub čitatelja i mislilaca, a ne znate kako? Evo ideje profesorica Sabine Hašarić i Adne Čeho – Dinar na ovom inspirativnom linku.
Bližimo se broju od 100 vaših ideja za rad sa djecom u online školi! Hvala vam od srca! Spisak svih praksi možete pogledati u prilogu, a evo i šta je novo od prošlog pregleda.
Prva razglednica iz svijeta dolazi nam od naše Selme Džemidžić- Kristiansen – pročitajte kako izgleda „Naše online učenje norveškim načinom i sa bosanskim začinom“. Očekujemo javljanja i iz drugih zemalja!
Prošle nedjelje više od 40 nastavnika i nastavnica pratilo je webinar Arnesa Tufeka na temu “Microsoft alati u online nastavi”. Prema povratnim informacijama, webinar je bio i više no koristan, te ove nedjelje u 18:00 nastavljamo u istom duhu. Više na ovom linku a prijavite se OVDJE.
#nastavnicisuvažni
AKTIVNI ČETVRTKA 5 – 30.04.2020. godine

Evo novih 39 praksi koje svjedoče o zanimljivim i izazovnim aktivnostima u vašim virtualnim učionicama, a još više o krativnosti djece! Projekti, eksperimenti, eseiji, kritička pitanja i analize, igrokazi, diplome, biznis planovi, izložbe, ogledi, ekonomija, grafički organizeri, junaci priča, origami i šta već ne.

SA VAMA SMO PUNIH PET NEDJELJA, 35 DANA ILI 840 SATI! Pa hadje da se podsjetimo šta se sve dešavalo! Pred vama je kratki pregled aktivnosti, resursa, materijala, izazova, besjeda, webinara.. Tokom dana donosimo i prilog sa liknovima na sve navedene resurse. Pregled pogledajte na OVOM LINKU.

Hvala svima na onome što ste činili za Zajednicu  – poslali svoju praksu, održali webinar ili mu prisustvovali, preporučili knjigu, podijelili vijest, napisali komentar, poslali dječije radove, čitali, učili i primjenjivali naučeno, jedni druge hrabrili, poticali i inspirisali…

Pred nama je tri dana zasluženog odmora i evo OBEĆAVAMO da nećemo ništa postavljati niti zakazivati. Sve predviđene aktivnosti nastavljaju se u ponedjeljak, uljučujući časopis i Sedmične vijesti.

Do tada ostanite sigurni i zdravi, a onda….idemo dalje!

AKTIVNI ČETVRTAK 6 – 07.05.2020. godine

NOVE PRAKSE I IDEJE pristižu i dalje! Hvala svima na inspiraciji i primjerima ozbiljnog i predanog rada.

U duhu sedmice nauke/znanosti evo zanimljivih primjera: od nauke za male naših Nisvete Kozlić i Sanje Prodanović, preko sjajnih eksperimenata Lejle Podbićanin o čulima, istraživanja o Suncu Armine Bukvić i Arijane Alispahić… i još mnogo toga. Ako želite da se poigrate sjenama, evo ideje učiteljice Aide čilić. Sve prakse pronađite na OVOM LINKU.

KAKVA JE OVO ZAJEDNICA NASTAVNIKA/CA! Učiteljica Gabrijela Hrga iz OŠ „Džemaludin Čaušević“ poziva sve nastavnike/ce razredne nastave iz BiH, koji ne rade na platformama, da slobodno koriste sve njene materijale koji se nalaze na stranici www.oscausevic.edu.ba (organizacija i realizacija online nastave, link za razrednu nastavu: online razredna nastava II-2). Hvala Gabrijela od srca!

Danas ne zaboravite webinar sa Nadom Sokolović, na temu “Upotreba table u virtuelnoj učionici”. Vidimo se u 17:30 a prijaviti se možete naOVOM LINKU.

SEDAM DANA UMJETNOSTI – sedam dana da otkrijemo kako se u svima nama krije kreativac, a kako je svako dijete rođeni umjetnik/ca. Pripremite se!

#nastavnicisuvažni

AKTIVNI ČETVRTAK 7 – 14.05.2020. GODINE

NOVE IDEJE I PRIMJERI DOBRE PRAKSE!!! Polako ali sigurno se približavamo broju od 200 ideja! Koje bogatstvo koje će ostati i samo nastaviti da se širi! Ideje se umnožavanju dijeljenjem, kako bi rekli naši matematičari/ke 🙂

Izdvajamo nekoliko zanimljvih praksi iz umjetnosti – ali sačekajte tek da vidite ovosedmični časopis!!!!

Došla nam je razglednica iz FRANCUSKE od mame Dajane Dert koja prati online školovanje svoje dvoje djece sa svim prednostima i izazovima koje ono nosi. Njeno pismo pogledajte na OVOM LINKU.

Ne zaboravite se prijaviti na WEBINARE večeras vama već dobro poznata, neumorna, nezaobilazna i neiscrpni izvor znanja NADA SOKOLOVIĆ – „Web alati za saradnju – za kreativne nastavnike/ce i odgajatelje/ice“. Prijaviti se možete još uvijek na OVOM LINKU. 

A sutra iznenađenje! Po prvi put sa nama prof.dr. BERNADIN IBRAHIMPAŠIĆ i predavanje koje ne želite propustiti: „Matematika koju ne primjećujemo, u nama i oko nas!” Pogledajte video, i biće vam jasno zašto trebate biti sa nama u petak!

#nastavnicisuvažni

AKTIVNI ČETVRTAK #8 – 21.05.2020. godine

DRAGI PREDŠKOLCI, SRETAN VAM POVRATAK U VRTIĆE! Znamo da su početak rada obilježili osmjesi i radost najmlađih, ali i svih vas.  Budite nam svi sretni i zdravi, a znamo da ste uvijek bili najbrižniji i najodgovorniji na svijetu!

Već smo prešli broj od 200 vaših kreativnih ideja i praksi i HVALA VAM od srca na tome! Nastavljamo sa novim idejama od septembra, a do tada pregledajte sve one koje ste propustili. Sve ideje i prakse pronađite na OVOM LINKU.

Evo samo nekoliko ovosedmičnih primjera, mada je izbor bio težak jer su sve sjajne…

U svjetlu sedmičnog izazova, učiteljica Aida Čilić je svojim učenicima pripremila priču o HELEN KELER, nakon koje su izučavali i pokušavali pisati Brajevim pismom. Možda i vas potakne na razmišljanje o tome šta se sve može postići uprkos mnogobrojim preprekama. Priču pronađite na OVOM LINKU. O kojoj ličnosti ste vi razgovarali?

#nastavnicisuvažni

22 Marta, 2021

0 responses on "AKTIVNI ČETVRTAK - Učenje je zabavno"

Leave a Message

Copyright © 2023 Centar za obrazovne incijative Step by Step
Instagram