• Login

  • Warning: Use of undefined constant BP_REGISTER_SLUG - assumed 'BP_REGISTER_SLUG' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/vhosts/inskola.com/httpdocs/wp-content/themes/wplms-childh-theme/header-transparent.php on line 81
    Sign Up
  • Nema proizvoda u korpi

Novi webinar na temu “Class notebook u aplikaciji TEAMS” sa Arnesom Tufekom NEDJELJA/26.04/18:00

Microsoft alati u svrhu online nastave – Arnes Tufek

U nedjelju, 19.04.2020. godine, u 18.00 časova, smo održali prvi webinar u organizaciji našeg inovativnog nastavika Arnesa Tufeka. Microsoftovi alati u svrhu online nastave tema su koja je privukla više od 44 učesnika.  Cilj webinara je  bio prikazati kako prvi put pristupiti besplatnoj usluzi i alatima Office365.

Arnes je učesnicima pokazao kako organizirati nastavne sadržaje, priključiti nastavnike i učenike i na taj način omogućiti saradnju i komunikaciju između svih sudionika u obrazovnom sistemu.  Uz pomoć svojih učenika koji su se uključili, Arnes je demonstrirao na koji način možete vršiti testiranje znanja.

VIDEO SA PROŠLOSEDMIČNOG WEBINARA POGLEDAJTE U NASTAVKU

Nastavnici su u drugom dijelu webinara, ali i prethodnih dana, imali priliku postavljati pitanja vezana za digitalne tehnologije što je pokazalo i veliku zainteresiranost nastavnika za korištenje virtuelne bilježnice za učenike – Class Notebook. Upravo je to tema ovosedmičnog webinara sa Arnesom Tufekom.

 

OVDJE SE MOŽETE PRIJAVITI NA WEBINAR U NEDJELJU 26.04. – PRIJAVA JE POTPUNO BESPLATNA.

Više o Arnesu!

Arnes Tufek je inače nastavnik informatike u OŠ „Mehmed Handžić“ u Sarajevu. Osnovnu i srednju školu završio je u Sarajevu, kao i studij, te stekao zvanje Bsc Ing Komunikacijskih tehnologija. U toku ranijeg zaposlenja radio je na brojnim velikim projektima, puštajući u rad audio, video i konferencijske sisteme, integrirajući radijsku i televizijsku opremu u brojnim radijskim i televizijskim kućama.

Od septembra 2017. godine zaposlen je kao nastavnik informatike u Osnovnoj školi „Mehmed Handžić“, gdje želi učenicima pokazati da je informatika ne samo predmet, već jedna cijela naučna oblast koja objedinjuje brojne grane i time ih potaknuti da budu kreativni, da logički razmišljaju i da sami dođu do zaključka; da danas, u vremenu u kojem živimo, koristiti računar sa pratećim elementima nije ništa drugo nego imati moćan alat u svojim rukama za rad sutra.

22 Aprila, 2020

0 responses on "Novi webinar na temu "Class notebook u aplikaciji TEAMS" sa Arnesom Tufekom NEDJELJA/26.04/18:00"

Leave a Message

Copyright © 2023 Centar za obrazovne incijative Step by Step
Instagram