Novi webinar na temu “Class notebook u aplikaciji TEAMS” sa Arnesom Tufekom NEDJELJA/26.04/18:00


Microsoft alati u svrhu online nastave – Arnes Tufek

U nedjelju, 19.04.2020. godine, u 18.00 časova, smo održali prvi webinar u organizaciji našeg inovativnog nastavika Arnesa Tufeka. Microsoftovi alati u svrhu online nastave tema su koja je privukla više od 44 učesnika.  Cilj webinara je  bio prikazati kako prvi put pristupiti besplatnoj usluzi i alatima Office365.

Arnes je učesnicima pokazao kako organizirati nastavne sadržaje, priključiti nastavnike i učenike i na taj način omogućiti saradnju i komunikaciju između svih sudionika u obrazovnom sistemu.  Uz pomoć svojih učenika koji su se uključili, Arnes je demonstrirao na koji način možete vršiti testiranje znanja.

VIDEO SA PROŠLOSEDMIČNOG WEBINARA POGLEDAJTE U NASTAVKU

Nastavnici su u drugom dijelu webinara, ali i prethodnih dana, imali priliku postavljati pitanja vezana za digitalne tehnologije što je pokazalo i veliku zainteresiranost nastavnika za korištenje virtuelne bilježnice za učenike – Class Notebook. Upravo je to tema ovosedmičnog webinara sa Arnesom Tufekom.

 

OVDJE SE MOŽETE PRIJAVITI NA WEBINAR U NEDJELJU 26.04. – PRIJAVA JE POTPUNO BESPLATNA.

Više o Arnesu!

Arnes Tufek je inače nastavnik informatike u OŠ „Mehmed Handžić“ u Sarajevu. Osnovnu i srednju školu završio je u Sarajevu, kao i studij, te stekao zvanje Bsc Ing Komunikacijskih tehnologija. U toku ranijeg zaposlenja radio je na brojnim velikim projektima, puštajući u rad audio, video i konferencijske sisteme, integrirajući radijsku i televizijsku opremu u brojnim radijskim i televizijskim kućama.

Od septembra 2017. godine zaposlen je kao nastavnik informatike u Osnovnoj školi „Mehmed Handžić“, gdje želi učenicima pokazati da je informatika ne samo predmet, već jedna cijela naučna oblast koja objedinjuje brojne grane i time ih potaknuti da budu kreativni, da logički razmišljaju i da sami dođu do zaključka; da danas, u vremenu u kojem živimo, koristiti računar sa pratećim elementima nije ništa drugo nego imati moćan alat u svojim rukama za rad sutra.

22 Aprila, 2020

0 responses on "Novi webinar na temu "Class notebook u aplikaciji TEAMS" sa Arnesom Tufekom NEDJELJA/26.04/18:00"

Leave a MessageThe contents of this website and documents do not reflect the opinion of the US Agency for International Development (USAID) or the US Government.

Sadržaj ove web stranice i dokumenata ne odražava mišljenje Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) ili Vlade Sjedinjenih Američkih Država.

Centar za obrazovne incijative
Step by Step
Kralja Tvrtka 1, 71 000 Sarajevo
Tel. +387 33 66 76 73
Fax. +387 33 26 79 90
E-mail. office@coi-stepbystep.ba
www.sbs.ba

top
Powered by DOC.ba. Copyright © 2018 Centar za obrazovne incijative Step by Step
Idi na alatnu traku