• Login

  • Warning: Use of undefined constant BP_REGISTER_SLUG - assumed 'BP_REGISTER_SLUG' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/vhosts/inskola.com/httpdocs/wp-content/themes/wplms-childh-theme/header-transparent.php on line 81
    Sign Up
  • Nema proizvoda u korpi

Večeras proglašavamo najinovativnije nastavnike/ce u Bosni i Hercegovini

Danas će Centar za obrazovne inicijative Step by Step, uz podršku donatora, u čast profesiji koja educira dodijeliti 5. Nagradu za inovativne nastavnike i nastavnice i na taj način proslaviti nastavničku profesiju. 60 nominiranih učesnika već je dobilo posebna priznanja i plaketu,  i s nestrpljenjem čeka na proglašenje 6 najinovativnijih praksi u 6 kategorija. Komisiju čine prošlogodišnji pobjednici, članovi Zajednice inovativnih nastavnika uz podršku COI SbS tima.

NIN je prepoznat kao najvrijednije priznanje među edukatorima i edukatoricama na svim nivoima obrazovanja u Bosni i Hercegovini. Nagrada je na ovaj način i inspiracija velikom broju nastavnika i nastavnica, i jasan pokazatelj da izvanredni profesionalci u oblasti bosanskohercegovačkog obrazovanja postoje. U partnerstvu sa Global Teacher Prizer, najprestižnijom nagradom na svijetu, NIN pobjednici ostvaruju pravo na direktni prolazak u drugi krug takmičenja, a najinovativniji nastavnik/ca za 2020. godinu u svojoj kategoriji i novčanu nagradu u iznosu od 1.000,00 KM.

Domaćin ovogodišnje svečane ceremonije je Mostar Rock School, a Ceremoniju možete pratiti uživo u 19 h, na COI SbS društvenim mrežama klikom OVDJE . Svoju podršku izrazili su i  članovi Helem Nejse grupe i prepoznatljivi Branko iz Dubioze Kolektiv.

O pobjedničkim praksama, Centar za obrazovne inicijative Step by Step svake godine snimi i visokokvalitetne edukativne filmove, koji dožive svoju promociju na nastupajućoj konferenciji i na drugim događajim Centra i Zajednice. Dosadašnji filmovi doživjeli su veliki uspjeh kako u Bosni i Hercegovini tako i u regionu, a možete ih pogledati Youtube kanalu Centra.

Zajednica inovativnih nastavnika i nastavnica bogatija je za nove članove i inovativne prakse koje će nominovani moći predstaviti na interaktivnoj platformi Zajednice inovativnih nastavnika – www.inskola.com .

Cilj dodjele godišnje nagrade je prepoznati i promovisati one pojedince i pojedinke koji daju nemjerljiv doprinos razvoju odgoja i obrazovanja, predane i posvećene profesionalce koji svaki dan u vrtiću ili školi pretvaraju u čarobnu avanturu učenja i otkrivanja.

Komisiju čine:

Edina Kevro, JU “Dječiji vrtići Ciciban”, Mostar

Boško Jovičić, JU “Prva osnovna škola”, Brčko

Mahir Mališević, JU “Osnovna škola Srednje”, Ilijaš

Adila Salibašić, Druga gimnazija Sarajevo i Vedran Zubić, Gimnazija Dobrinja, Sarajevo.

Dijana Galić i Sanja Budimir, Osnovne škola “France Dall’era”, Vir

Dopunski članovi/ce.

 

20 Decembra, 2020

0 responses on "Večeras proglašavamo najinovativnije nastavnike/ce u Bosni i Hercegovini"

Leave a Message

Copyright © 2023 Centar za obrazovne incijative Step by Step
Instagram