O Nagradi

Prepoznajemo, nagrađujemo, i promovišemo inovativne nastavnike/ce

U povodu 20 godina od početka rada u BiH, uz podršku donatora i prijatelja, CEI Step by Step je u 2016. godini pokrenuo inicijativu za dodjelu godišnje nagrade za inovativne odgajatelje i odgajateljice, nastavnike i nastavnice i stručne sradnike i saradnice u predškolskom, osnovnom i srednjem obrazovanju.

Cilj dodjele godišnje nagrade je prepoznati i promovisati one pojedince i pojedinke koji daju nemjerljiv doprinos razvoju odgoja i obrazovanja, predane i posvećene profesionalce koji svaki dan u vrtiću ili školi pretvaraju u čarobnu avanturu učenja i otkrivanja.

Ovo je jedna u nizu aktivnosti osmišljenih sa ciljem promovisanja važnosti nastavnicke profesije, i njene uloge u razvoju društva i svih drugih profesija.

Od ove godine, zahvaljujući naporima Centra za obrazovne inicijative Step by Step-a i Zajednice inovativnih nastavnika/ca, dodjeljujemo 60 nagrada u 6 kategorija[1], jer vjerujemo da svi koji čine školsku zajednicu igraju nemjerljivu ulogu u životima djece. Za razliku od prethodne četiri godine, kada smo dodijeljivali Nagradu u 5 kategorija, ove godine uvedena je dodatna 6. kategorija za Direktore/direktorice obrazovnih ustanova na svim nivoima odgoja i obrazovanja.

[1] Centar za obrazovne inicijative Step by Step zadržava pravo da smanji broj nagrada i nominacija u skladu sa brojem i kvalitetom pristiglih prijava.

Pobjednici/e u svih šest kategorija dobijaju plaketu Najinovativniji nastavnik/ca u svojoj kategoriji i novčanu nagradu u iznosu od 1.000 KM.

Svi nominovani nastavnici i nastavnice dobijaju specijalne plakete – priznanja i prigodnu nagradu.The contents of this website and documents do not reflect the opinion of the US Agency for International Development (USAID) or the US Government.

Sadržaj ove web stranice i dokumenata ne odražava mišljenje Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) ili Vlade Sjedinjenih Američkih Država.

Centar za obrazovne incijative
Step by Step
Kralja Tvrtka 1, 71 000 Sarajevo
Tel. +387 33 66 76 73
Fax. +387 33 26 79 90
E-mail. office@coi-stepbystep.ba
www.sbs.ba

top
Powered by DOC.ba. Copyright © 2018 Centar za obrazovne incijative Step by Step
Idi na alatnu traku