• Login

  • Warning: Use of undefined constant BP_REGISTER_SLUG - assumed 'BP_REGISTER_SLUG' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/vhosts/inskola.com/httpdocs/wp-content/themes/wplms-childh-theme/header-transparent.php on line 81
    Sign Up
  • Nema proizvoda u korpi

O Nagradi

O Nagradi

Prepoznajemo, nagrađujemo, i promovišemo inovativne nastavnike/ce

Prepoznajemo, nagrađujemo, i promovišemo inovativne nastavnike/ce

U povodu 20 godina od početka rada u BiH, uz podršku donatora i prijatelja, COI SbS je u 2016. godini pokrenuo inicijativu za dodjelu godišnje nagrade za inovativne odgajatelje i odgajateljice, nastavnike i nastavnice i stručne sradnike i saradnice u predškolskom, osnovnom i srednjem obrazovanju.

Svi koji čine školsku zajednicu igraju nemjerljivu ulogu u životima djece, pa dodjeljujemo 50 nagrada u 5. kategorija Pobjednici/e u svih pet kategorija dobijaju plaketu Najinovativniji nastavnik/ca u svojoj kategoriji i novčanu nagradu u iznosu od 1.000 KM. Svi nominovani nastavnici i nastavnice dobijaju specijalne plakete – priznanja i prigodnu nagradu.

Od 2019. godine ponosni smo partner Svjetske nagrade za nastavnike (Global Teacher Prize) koju organizuje i implementira Varkey Foundation, a glavna nagrada je jedan milion dolara. Pobjednici i pobjednice u svakoj kategoriji zajedno sa Centrom za obrazovne inicijative pripremaju aplikaciju za ovu prestižnu nagradu i za tekući nominacijski period. Pobjednici i pobjednice Nagrade za inovativne nastavnike i nastavnice ostvaruju pravo na direktni prolazak u drugi krug takmičenja.

Ovo partnerstvo ne sprečava nastavnike i nastavnice širom Bosne i Hercegovine da individualno apliciraju za Svjetsku nagradu za nastavnike (Global Teacher Prize)

Pobjednici/e u svih pet kategorija dobijaju plaketu Najinovativniji nastavnik/ca u svojoj kategoriji i novčanu nagradu u iznosu od 1.000 KM.
Svi nominovani nastavnici i nastavnice dobijaju specijalne plakete – priznanja i prigodnu nagradu.

Copyright © 2023 Centar za obrazovne incijative Step by Step
Instagram