O Nagradi

Prepoznajemo, nagrađujemo, i promovišemo inovativne nastavnike/ce

U povodu 20 godina od početka rada u BiH, uz podršku donatora i prijatelja, CEI Step by Step je u 2016. godini pokrenuo inicijativu za dodjelu godišnje nagrade za inovativne odgajatelje i odgajateljice, nastavnike i nastavnice i stručne sradnike i saradnice u predškolskom, osnovnom i srednjem obrazovanju.

Cilj dodjele godišnje nagrade je prepoznati i promovisati one pojedince i pojedinke koji daju nemjerljiv doprinos razvoju odgoja i obrazovanja, predane i posvećene profesionalce koji svaki dan u vrtiću ili školi pretvaraju u čarobnu avanturu učenja i otkrivanja.

Ovo je jedna u nizu aktivnosti osmišljenih sa ciljem promovisanja važnosti nastavnicke profesije, i njene uloge u razvoju društva i svih drugih profesija.

Od ove godine, zahvaljujući naporima Centra za obrazovne inicijative Step by Step-a i Zajednice inovativnih nastavnika/ca, dodjeljujemo 60 nagrada u 6 kategorija[1], jer vjerujemo da svi koji čine školsku zajednicu igraju nemjerljivu ulogu u životima djece. Za razliku od prethodne četiri godine, kada smo dodijeljivali Nagradu u 5 kategorija, ove godine uvedena je dodatna 6. kategorija za Direktore/direktorice obrazovnih ustanova na svim nivoima odgoja i obrazovanja.

[1] Centar za obrazovne inicijative Step by Step zadržava pravo da smanji broj nagrada i nominacija u skladu sa brojem i kvalitetom pristiglih prijava.

Pobjednici/e u svih šest kategorija dobijaju plaketu Najinovativniji nastavnik/ca u svojoj kategoriji i novčanu nagradu u iznosu od 1.000 KM.

Svi nominovani nastavnici i nastavnice dobijaju specijalne plakete – priznanja i prigodnu nagradu.

Powered by DOC.ba. Copyright © 2020 Centar za obrazovne incijative Step by Step
Instagram