• Login

  • Warning: Use of undefined constant BP_REGISTER_SLUG - assumed 'BP_REGISTER_SLUG' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/vhosts/inskola.com/httpdocs/wp-content/themes/wplms-childh-theme/header-transparent.php on line 81
    Sign Up
  • Nema proizvoda u korpi

Pregled 2. dana Regionalne Konferencije ZIN-a

12. Regionalna konferencija Zajenice inovativnih nastavnika/ca: “I ovo je škola”

  1. dan: “Ovo je naša škola”

Još jedan uzbudljiv dan je iza nas, dan koji ulijeva nadu i optimizam i podjeća nas na snagu i moć ljudske povezanosti. Govorili smo o nastavnicima i nastavničkim mrežama, o neophodnosti boljeg povezivanja, o potrebi za profesionalnim udruživanjima, o kompetencijama i kapacitetima koji postoje unutar nastavničke profesije.

SNIMAK PRVOG DANA POGLEDAJTE NA OVOM LINKU.

Sjajna i neumorna Sandra Vuk i Webučionica koja je, kako kažu učesnici, „spasila“ hiljade nastavnika kad im je pomoć bila najpotrebnija; Sandra Grujevska i Olivera Nedić iz Balkanske nastavničke mreže, mjesta razmjene i učenja ali i veselja, muzike i smijeha.. a još i roditeljski sastanci. Neozaobilazna e-twining mreža i Azra Šoše podsjetili su nas zašto je važno biti dio ove porodice, a Nermina Alihodžić – Usejnovski nas je povela na uzbudljivu ekskurziju, najavljujući nova daleka putovanja. Amela Mešić nam je ispričala inspirativnu priču o nastanku i djelovanju Zajednice inovativnih nastavnika/ca.

Puno dobrih ideja za nastavak aktivnosti, poveznica za druge mreže i resurse, refleksije na dosadašnja iskustva i još mnogo toga se moglo čuti tokom rasprava u malim grupama.

A sutra…o školama, malim zajednicama u kojima živimo i dijelimo i dobro i loše. O timskom radu i važnoj ulozi direktora/ica i stručnih saradnika/ca…

Za one koji su propustili, program možete pronaći na ovom linku. 

Vidimo se tačno u podne na nekoj od platformi (FacebookYoutube ili www.inskola.com) a nakon toga na Zoom-u u diskusiji.

Ne propustite Besjede u 19.00 svaku noć do kraja Konferencije. Večerašnja je bila sa našim nastavnicima i nastavnicama iz Srbije, Hrvatske i BiH! VEČERAŠNJU BESJEDU MOŽETE POGLEDATI NA OVOM LINKU.

Pišite nam, podijelite vaše ideje, sugestije, primjere prakse, utiske..

LIVE BLOG možete pronaći na OVOM LINKU.

Do sutra!

Step by Step tim

29 Aprila, 2021

0 responses on "Pregled 2. dana Regionalne Konferencije ZIN-a"

Leave a Message

Copyright © 2023 Centar za obrazovne incijative Step by Step
Instagram