• Login

  • Warning: Use of undefined constant BP_REGISTER_SLUG - assumed 'BP_REGISTER_SLUG' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/vhosts/inskola.com/httpdocs/wp-content/themes/wplms-childh-theme/header-transparent.php on line 81
    Sign Up
  • Nema proizvoda u korpi

LIVE BLOG – 12. Regionalna konferencija Zajednice inovativnih nastavnika/ca

29 Aprila, 2021

4 responses on "LIVE BLOG - 12. Regionalna konferencija Zajednice inovativnih nastavnika/ca"

  1. Zadovoljstvo i čast je biti dio mnogobrojne porodice Stepovaca. Pozdrav iz Bihaća!

  2. Jedno pitanje mi se vrzma po glavi. Zašto sveučilišni profesori inače ne sudjeluju na konferencijama za nastavnike, posebice oni koji podučavaju buduće nastavnike? Mislim da i na tom polju treba promjena. Akademsko obrazovanje je bitno i bez odgovarajuće diplome se ne može dobiti posao u odgojno-obrazovnim ustanovama. Fakultet pruža kvalitetno obrazovanje, ali što se tiče prakse u nastavi za vrijeme studiranje, slabo. Zašto se taj sustav ne mijenja? Kroz pet godina studiranja, imati praksu dva -tri mjeseca (ako i toliko), a čitav život ćemo raditi kao prosvjetni djelatnici je izuzetno malo. Nužno je stvarati inovativne nastavnike već na fakultetu. Što se tiče metodologije rada, više sam naučila kad sam krenula s radom sudjelujući na raznim konferencijama, seminarima, radionicama i slično učeći od izvrsnih nastavnika, nego na fakultetu. Smatram da fakultetima trebaju korijenite promjene tako da budući nastavnici budu osposobljeni za inovativniji pristup nastavi.
    No, što reći kad ministar obrazovanja može biti netko tko nije radio ni dana u prosvjeti! Kako će unaprijediti obrazovanje netko tko ne zna kako je to biti prosvjetni djelatnik?

Leave a Message

Copyright © 2023 Centar za obrazovne incijative Step by Step
Instagram