• Login

  • Warning: Use of undefined constant BP_REGISTER_SLUG - assumed 'BP_REGISTER_SLUG' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/vhosts/inskola.com/httpdocs/wp-content/themes/wplms-childh-theme/header-transparent.php on line 81
    Sign Up
  • Nema proizvoda u korpi

Završena je NEPC & ARISE ljetnja škola

Završena je NEPC & ARISE ljetnja škola pod nazivom “Premošćavanje praznina u pravičnosti u obrazovanju/školi” (Bridging Equity Gaps in Education/School). Protekle sedmice, 30 učesnika, iz Konzorcijuma i grassroot organizacija su imali priliku da u periodu od 5 dana uče i razgovaraju o temama kao što su inkluzivna školska klima i kultura, vrijednosti u obrazovanju, inkluzivne školske politike i uključivanje zajednice i roditelja, socijalna pravda.

Predavači su, pored eksperata i trenera iz COI Step by Step-a, bili i Diana Murdoch, iz Evropske agencije za posebne potrebe i inkluzivno obrazovanje i Manos Antoninis, direktor UNESCO-ovog globalnog izvještaja o praćenju obrazovanja.

Eksperti Nedim Krajišnik i Adnan Pripoljac iz COI Step by Step su učesnicima predstavili “School Developement Program (SDP)” odnosno Program školskog razvoja.

 

8 Jula, 2021

0 responses on "Završena je NEPC & ARISE ljetnja škola"

Leave a Message

Copyright © 2023 Centar za obrazovne incijative Step by Step
Instagram