Završen drugi krug online radionica Škole mišljenja i Škole vrijednosti za učenike/ce srednjih škola

Drugi krug online radionica Škole mišljenja i Škole vrijednosti za učenike i učenice osnovnih i srednjih škola u okviru projekta “Kvalitetno obrazovanje za sve” kojeg Centar za obrazovne inicijative Step by Step realizuje uz podršku Vijeća Evrope održani su 17-18.11.

Kao i prošli put radionice su vodili treneri i trenerice iz Zajednice inovativnih nastavnika, a ovaj put su učenici i učenice određivali zajedničke vrijednosti i identifikovali pozitivne i negativne posljedice koje proizilaze iz ponašanja u skladu sa zajedničkim vrijednostima te kroz primjere analizirali sukobe vrijednosti. U okviru online sesija Škole mišljenja učenici i učenice su vježbali tehniku Šest šešira analizirajući dileme u vezi školskih uniformi te su koristeći Pro-Pro model tragali za novim i inovativnim rješenjima problema.

Proces osnivanja i jačanja školskih klubova kritičkog mišljenja i vrijednosti nastavlja se u svih 29 škola uključenih u projekat. Svi školski klubovi su ranije ove sedmice dobili pakete didaktičkog materijala čijim korištenjem će moći unaprijediti učenje i rad u okviru klubova.

Projekat “Kvalitetno obrazovanje za sve“ dio je zajedničkog programa Evropske unije i Vijeća Evrope  “Horizontal Facility za Zapadni Balkan i Tursku 2019-2022” koji provodi Vijeće Evrope.

21 Novembra, 2021

0 responses on "Završen drugi krug online radionica Škole mišljenja i Škole vrijednosti za učenike/ce srednjih škola"

Leave a Message

Copyright © 2023 Centar za obrazovne incijative Step by Step
Instagram

Molim unesite e-mail adresu: