• Login

  • Warning: Use of undefined constant BP_REGISTER_SLUG - assumed 'BP_REGISTER_SLUG' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/vhosts/inskola.com/httpdocs/wp-content/themes/wplms-childh-theme/header-transparent.php on line 81
    Sign Up
  • Nema proizvoda u korpi

Višenamjenski prostor za učenike “Sobičak” – Prijavite svoju školu

Višenamjenski prostor za učenike “Sobičak” – Prijavite svoju školu

Centar za obrazovne inicijative Step by Step raspisuje javni poziv za prijave za učešće u uspostavljanju višenamjenskih soba za učenike u osnovnim i srednjim školama. Pravo prijavljivanja i učešća imaju sve osnovne i sve srednje strukovne i tehničke škole u BiH koje su u mogućnosti obezbijediti prostor za realizaciju projektnih aktivnosti tokom trajanja projekta, odnosno jednu godinu, kao i nakon završetka projekta.

Tokom cijele godine, učenici će biti uključeni u učenje kroz iskustvo i sticanje mnogobrojnih praktičnih, životnih vještina, kroz osmišljavanje i renoviranje prostora, dizajniranje i izradu  namještaja, izradu plana aktivnosti u „Sobičku“, te angažovanje što većeg broja učenika u ponuđene aktivnosti. Svakoj školi će biti dodijeljen i budžet kojim će, u saradnji sa školama, raspolagati učenici koji učestvuju u projektu.

Pet srednjih tehničkih i strukovnih škola i pet osnovnih škola bit će odabrano za učešće u stvaranju prvih „Sobičaka“. Aktivnosti će zajednički realizirati partnerske škole – po jedna osnovna i jedna srednja škola iz iste zajednice.

Svaka škola dobija jednaka novčana sredstva za uređenje prostora, sa fokusom na reciklažu i transformaciju već postojećih materijala i namještaja.

Uslove prijavljivanja i detaljnije informacije o projektu “Sobičak – višenamjenska soba za učenike” pročitajte u pozivu koji možete preuzeti OVDJE.

Formular za prijavu popunite OVDJE.

Rok za prijavu je 17. decembar 2018. godine.

0 responses on "Višenamjenski prostor za učenike "Sobičak" - Prijavite svoju školu"

Leave a Message

Copyright © 2023 Centar za obrazovne incijative Step by Step
Instagram