• Login

  • Warning: Use of undefined constant BP_REGISTER_SLUG - assumed 'BP_REGISTER_SLUG' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/vhosts/inskola.com/httpdocs/wp-content/themes/wplms-childh-theme/header-transparent.php on line 81
    Sign Up
  • Nema proizvoda u korpi

Vedran Zubić, pobjednik NIN 2019 u kategoriji srednjih škola

I posljednji dan do Ceremonije dodjele Nagrada za inovativne nastavnike/ce u 2020. godini, na našim društvenim mrežama  premijerno smo prikazali kratkie filmove o prošlogodišnjim dobitnicima nagrada, kako bismo i vas inspririrali. Slavimo prošlogodišnje pobjednike dok dočekujemo nove. Predstavili smo pobjednike u kategoriji srednjih škola, Adilu Salibašić i Vedrana Zubića, nevjerovatne geografa koji snažno zagovaraju za bolje obrazovanje.
 Vedran Zubić u kratkom filmiću koji smo snimili nas uči da promjena (u kontekstu obrazovanja) ne dolazi iz ministarstava, nego “vi morate biti ta promjena”. Vedran smatra da nastavnik ne mora puko da slijedi udžbenik ili NPP, nego da povezuje i razmišlja o slušatelju. Vedranova inovativna praksa je  “Vedra geografija” , YouTube kanal zabavno-edukativnog karaktera sa 26.000 pratitelja, i to njegov način je da svoj predmet učini pristupačnim učenicima. Učenici, koji su i motivirali  Vedrana, je zabavno. I sami učestvuju u kreiranju fenomenalnog sadržaja zajedno sa Vedranom, a kako to izgleda pogledajte u videu  OVDJE.
Poruke učenika su jasne – ovo je njima zanimljiv model, vedar, a pristup profesora nevjerovatan. “Treba slušati djecu, treba vidjeti tu modernizaciju; i nisam ni sanjao koliko će YouTube kanal pomoći, i u vrijeme pandemije”, kaže Vedran koji svojim primjerom pokazuje kako je to nositi titulu najinovativnijeg nastavnika.
Pustite djecu da daju inovacije, pustite i da na kraju školske godine  da vas ocjenjuju, slobodno komunicirajte sa njima i budite inovativni u toj praksi koliko god želite. Slobodno, djeci će biti zanimljivije, djeca to vole. Dajte da napravimo jednu stvar, da zadržimo obrazovanje u fokusu bitnosti društva, ali obrazovanje je njišta bez vas, poručio je Vedran svojim kolegama.
A mi smo i dalje smo posvećeni pobjednicima u kategoriji srednjih škola. Permijerno prikazujemo film o Adili Salibašić, prošlogodišnjoj pobjednici u ovoj kategoriji. Uživajte, komentarišite, dijelite dalje! Neka dobra priča dođe do svih naših nastavnika i nastavnica.
20 Decembra, 2020

0 responses on "Vedran Zubić, pobjednik NIN 2019 u kategoriji srednjih škola"

Leave a Message

Copyright © 2023 Centar za obrazovne incijative Step by Step
Instagram