• Login

  • Warning: Use of undefined constant BP_REGISTER_SLUG - assumed 'BP_REGISTER_SLUG' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/vhosts/inskola.com/httpdocs/wp-content/themes/wplms-childh-theme/header-transparent.php on line 81
    Sign Up
  • Nema proizvoda u korpi

Vedran Zubić: Nastavnicima najviše zamjeram što šute

Profesor geografije u Gimnaziji Dobrinja, Vedran Zubić, ove srijede je gostovao u podcastu „Besjede o obrazovanju“. Namir i Nedim su razgovor sa profesorom Zubićem započeli o statusu koji je profesor objavio nakon zemljotresa koji se nedavno desio u BiH. Profesor je nakon zemljotresa i opšte panike koja je nastala u društvu napisao status na Facebook-u u kojem objašnjava sa naučne strane pojavu zemljotresa i time doprineo smirenju situacije, što bi bio zadatak nadležnih institucija.

Profesor Zubić svojim inovativnim pristupom obrazovanju dokazuje da ovakvo obrazovanje kakvo trenutno imamo, nije efikasno. Vršeći razne društvene eksperimente sa svojim učenicima, profesor Zubić njih uči i drugim korisnim stvarima osim suhoparnih podataka i činjenica iz geografije koje su predviđene NPP-om. „Nastavni plan i program ide pa ide, on će se ispuniti.“ kazao je profesor Zubić.

Upitan o tome šta najviše zamjera nastavnicima, profesor Zubić je odgovorio da „Nastavnicima zamjeram što šute. Nastavnici ne smiju da šute i trpe.“ Obrazovanje se neće poboljšati ako zamijenimo osobe koje su na pozicijama ministra i direktora instituta i drugim nadležnim institucijama, profesor Zubić smatra da je ključ obrazovanja u nastavnicima, te je reforma obrazovanja i poboljšanje obrazovanja jedino moguće uz dobre nastavnike.

Preporuke za čitanje ove sedmice je Platonova „Gozba ili O ljubavi“ i Danteovu „Božanstvenu komediju – pakao“. Pratite nas svake srijede u 19h na Facebook profilu Besjeda o obrazovanjuInstagram i Facebook profilu COI Step By Step i na našem YouTube kanalu. Preporučujemo vam da kliknete “subscribe” i na zvono pored na našem YouTube kanalu kako biste primali obavijesti o našim sadržajima. A možete nas podržati i putem Patreon-a gdje nam možete donirati novac za produkciju budućih Besjeda.

0 responses on "Vedran Zubić: Nastavnicima najviše zamjeram što šute"

Leave a Message

Copyright © 2023 Centar za obrazovne incijative Step by Step
Instagram