• Login

  • Warning: Use of undefined constant BP_REGISTER_SLUG - assumed 'BP_REGISTER_SLUG' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/vhosts/inskola.com/httpdocs/wp-content/themes/wplms-childh-theme/header-transparent.php on line 81
    Sign Up
  • Nema proizvoda u korpi

Upoznajmo se – Enisa Čelebić

Upoznajmo se – Enisa Čelebić

Najteži zadatak ove sedmice, predstaviti sebe. Zovem se Enisa Čelebić, odgajateljica sam u JU za predškolski odgoj i obrazovanje Visoko. Osnovno i srednje obrazovanje završila u Visokom, a potom Pedagošku Akademiju (Fakultet) u Sarajevu, gdje sam imala čast učiti od najboljih profesorica i prije svega najboljih ljudi, kako raditi posao koji se radi samo i jedino iz ljubavi.

Od mnogobrojnih edukacija tokom godina, na moj rad posebno je uticala četverodnevna obuka za Montessori odgajatelja, koja je u meni ponovo probudila želju za napredovanjem, istraživanjem sadržaja koji će na najbolji način staviti dijete u centar aktivnosti i istaknuti njegove sposobnosti, te  mu pomoći prevladati poteškoće, što se trudim postići u svakodnevnom radu.

Posao odgajtelja svakodnevna je radost i inspiracija, koja ostavlja mogucnost da budes kreativan i sam osmisliš radni dan, a pritom , prateći dječije reakcije, vršiš svakodnevnu provjeru svoga rada.

Biti sretan i radovati se novom radnom danu, veliko je bogatstvo, a ja to imam radeći ovaj posao. Posebno sretna sam kada vidim da djeca uživaju boraviti u vrtiću,  kada razvijaju svoje sposobnosti i socijalne vještine, i najvažnije – izrastaju u dobre ljude.

0 responses on "Upoznajmo se - Enisa Čelebić"

Leave a Message

Copyright © 2023 Centar za obrazovne incijative Step by Step
Instagram