Upoznajmo se – Enisa Čelebić


Upoznajmo se – Enisa Čelebić

Najteži zadatak ove sedmice, predstaviti sebe. Zovem se Enisa Čelebić, odgajateljica sam u JU za predškolski odgoj i obrazovanje Visoko. Osnovno i srednje obrazovanje završila u Visokom, a potom Pedagošku Akademiju (Fakultet) u Sarajevu, gdje sam imala čast učiti od najboljih profesorica i prije svega najboljih ljudi, kako raditi posao koji se radi samo i jedino iz ljubavi.

Od mnogobrojnih edukacija tokom godina, na moj rad posebno je uticala četverodnevna obuka za Montessori odgajatelja, koja je u meni ponovo probudila želju za napredovanjem, istraživanjem sadržaja koji će na najbolji način staviti dijete u centar aktivnosti i istaknuti njegove sposobnosti, te  mu pomoći prevladati poteškoće, što se trudim postići u svakodnevnom radu.

Posao odgajtelja svakodnevna je radost i inspiracija, koja ostavlja mogucnost da budes kreativan i sam osmisliš radni dan, a pritom , prateći dječije reakcije, vršiš svakodnevnu provjeru svoga rada.

Biti sretan i radovati se novom radnom danu, veliko je bogatstvo, a ja to imam radeći ovaj posao. Posebno sretna sam kada vidim da djeca uživaju boraviti u vrtiću,  kada razvijaju svoje sposobnosti i socijalne vještine, i najvažnije – izrastaju u dobre ljude.

0 responses on "Upoznajmo se - Enisa Čelebić"

Leave a MessageThe contents of this website and documents do not reflect the opinion of the US Agency for International Development (USAID) or the US Government.

Sadržaj ove web stranice i dokumenata ne odražava mišljenje Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) ili Vlade Sjedinjenih Američkih Država.

Centar za obrazovne incijative
Step by Step
Kralja Tvrtka 1, 71 000 Sarajevo
Tel. +387 33 66 76 73
Fax. +387 33 26 79 90
E-mail. office@coi-stepbystep.ba
www.sbs.ba

top
Powered by DOC.ba. Copyright © 2018 Centar za obrazovne incijative Step by Step
Idi na alatnu traku