Upoznajmo se – Edina Međić


Upoznajmo se – Edina Međić

Ja sam Edina Međić i radim u „Prvoj osnovnoj školi“ u Maglaju već 22 godine. Sada vodim drugi razred. Svaki novi dan mi je novi doživljaj sa mojim đacima. Mislim da sam učiteljica koja je u stalnoj potrazi za metodama i oblicima rada koji će proces učenja učiniti zabavnijim i učinkovitijim. Stalno osluškujem individualne potrebe i interese učenika i pokušavam da svaki dan u školi bude prilika za razvoj sposobnosti koje već imaju i stvaranje novih.

Učestvovala sam u Projektima edukacije nastavnika koje je organizovao UMCOR kroz Programe razvoja zajednice kao trener. Prošla sam i obuku „Osnove demokratije“ iz programa „Civitas“, TNS 1 Kanadskog instituta, seminare za primjenu metodologije usmjerene na dijete…

Bila sam učesnik  u Projektu “Provedba definiranih ishoda učenja u oblasti jezičko-komunikacijskog područja u Zeničko-dobojskom kantonu“ provodeći obuku i mentorisanje nastavnika svoje škole.

Volim raditi sa djecom pa organizujem radionice i za djecu starijeg uzrasta u školi u kojoj radim, ali i u Gradskoj biblioteci u Maglaju.

Ipak, mislim da je moje najveće profesionalno postignuće to što moji đaci izrastaju u dobre ljude. Najveću podršku za sve što radim dobijam od porodice, supruga i dvije prekrasne kćerke.

0 responses on "Upoznajmo se - Edina Međić"

Leave a MessageThe contents of this website and documents do not reflect the opinion of the US Agency for International Development (USAID) or the US Government.

Sadržaj ove web stranice i dokumenata ne odražava mišljenje Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) ili Vlade Sjedinjenih Američkih Država.

Centar za obrazovne incijative
Step by Step
Kralja Tvrtka 1, 71 000 Sarajevo
Tel. +387 33 66 76 73
Fax. +387 33 26 79 90
E-mail. office@coi-stepbystep.ba
www.sbs.ba

top
Powered by DOC.ba. Copyright © 2018 Centar za obrazovne incijative Step by Step
Idi na alatnu traku