• Login

  • Warning: Use of undefined constant BP_REGISTER_SLUG - assumed 'BP_REGISTER_SLUG' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/vhosts/inskola.com/httpdocs/wp-content/themes/wplms-childh-theme/header-transparent.php on line 81
    Sign Up
  • Nema proizvoda u korpi

UPOZNAJMO SE – Danica Mojić

UPOZNAJMO SE – Danica Mojić

Student psihologije, diplomirani vaspitač, diplomirani profesor razredne nastave, master pedagog i doktorant na Odsjeku za pedagogiju na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu. 0

Skoro 20 godina se bavim predškolskim obrazovanjem i vaspitanjem, prvobitno kao vaspitač (1998-2010.), a već osam godina kao stručni saradnik u vrtiću, na mjestu pedagoga. Radim u JU Dječiji vrtić „Čika Jova Zmaj“ u Bijeljini, koji smatram mojom drugom kućom i svakodnevno se, sa svojim dragim kolegama, borim da dam svoj doprinos u unapređivanju kvaliteta rada naše ustanove. Pored svakodnevnih poslova planiranja i unapređivanja vaspitno – obrazovnog rada, intenzivno radim na unapređivanju partnerstva sa porodicom, kroz radionice „Rastimo zajedno“. Isto tako, aktivna sam u Udruženju „Porodični krug“, koje se bavi pružanjem dodatne podrške porodici. Dio sam tima koji realizuje „Školu roditeljstva“ za roditelje i učitelje djece mlađeg školskog uzrasta.

Više od deset godina sarađujem sa Udruženjem za promociju obrazovanja Roma „Otaharin“, gdje sam angažovana kao ekspert na različitim projektima i voditelj radionica za roditelje Rome. Sarađujem sa UNICEF-om, Romskim informativnim centrom „Kali Sara“, Save the children, Step by Step itd. Od strane Step by Step sam, u timu sa koleginicom Milenom Jović, dva puta (2016. i 2017. god.) nominovana među 10 najinovativnijih stručnih saradnika u Bosni i Hercegovini. Koleginica Milena i ja smo autori didaktičkih sredstava „Jedi zdravo“ Bravo, bravo!“ i „Predškolske radilice“.

Koautor sam priručnika za roditelje i učitelje djece mlađeg školskog uzrasta „Škola roditeljstva“ i „Vodiča za vaspitače za program u godini pred polazak u školu“. Izuzetno sam motivisana za rad na povećanju obuhvata djece predškolskim vaspitanjem i obrazovanjem, ali i na unapređivanju kvaliteta predškolskog vaspitanja i obrazovanja u Bosni i Hercegovini, sa posebnim akcentom na djecu iz ranjivih kategorija stanovništva. Intenzivno se bavim partnerstvom sa porodicom, što je i fokus moje doktorske disertacije koja je u procesu izrade. Već desetak godina sam predavač na različitim seminarima i obukama za vaspitače i učitelje koji rade u Programu u godini pred polazak u školu, na temu planiranja vaspitno – obrazovnog rada i partnerstva sa porodicom.

Hrabrost, posvećenost i ljubav me vode kroz život i profesiju. Smatram da svako dijete zaslužuje jednake šanse za ostvarivanje svojih potencijala i moj je posao da djeci, roditeljima, vaspitačima, u skladu sa svojim znanjem, pružim maksimalnu podršku u obavljanju njihovih odgovornih uloga. Inspiriše me svaki trenutak u kojem vidim napredak bilo kog djeteta, roditelja, vaspitača i sigurna sam da, ukoliko svako od nas izgradi „najbolju verziju sebe“, možemo očekivati bolju budućnost za nas i našu djecu!

0 responses on "UPOZNAJMO SE - Danica Mojić"

Leave a Message

Copyright © 2023 Centar za obrazovne incijative Step by Step
Instagram