• Login

  • Warning: Use of undefined constant BP_REGISTER_SLUG - assumed 'BP_REGISTER_SLUG' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/vhosts/inskola.com/httpdocs/wp-content/themes/wplms-childh-theme/header-transparent.php on line 81
    Sign Up
  • Nema proizvoda u korpi

Tehnika ‘Brainstorm’ ili ‘Oluja ideja’

Tehnika ‘Brainstorm’ ili ‘Oluja ideja’

Piše: Gordana Simić

Današnje vrijeme sa sobom je donijelo trend usmjeravanja na akademske vještine, pogotovu u period ranog djetinjstva, odnosno predškolskog uzrasta djeteta. Bez obzira što je škola važan dio života svakog od nas, u smislu sticanja akademskih znanja, ona bi trebalo da bude i nešto više od toga. U školi dijete osim sticanja znanja, treba da savlada vještine komunikacije, socijalnih odnosa i slično. Svako dijete bi trebalo da u svojoj suštini pronađe unutrašnju motivaciju, kao glavnog pokretača u savladavanju sadržaja i uopšte sticanja znanja i vještina.

Upravo, tehnika Brainstorm ili “Oluja ideja” ili “Mozgalica”, kako je popularno nazivamo jedna je od motivacijskih tehnika, koja ima zadatak da potakne:

– Upornost u učenju
– Kreativno rješavanje problema
– Razvoj kritičkog mišljenja
– Pozitivne emocije
– Bolje razumijevanje naučenih sadržaja

“Oluja ideja” je tehnika koja svakako podržava: razumijevanje problema, prihvatanje svake ideje, a posebno one koja ne neobična I “drugačija” i ohrabrivanje učenika da nadgrađuju ideje. Navedena tehnika je svakako tehnika koja se može primijeniti I na nižim uzrastima, odnosno u ranom učenju, jer se može koristiti I usmenim putem, što je važno za djecu koja još uvijek ne znaju čitati ni pisati.

Upravo su navedeni razlozi I preporuka Brainstorm tehnike na svim nivoima vaspitanja I obrazovanja.

PREUZMI TEHNIKU

0 responses on "Tehnika 'Brainstorm' ili 'Oluja ideja'"

Leave a Message

Copyright © 2023 Centar za obrazovne incijative Step by Step
Instagram