Anita Jurić & Nevena Ćorić

Ekspertize:

Pedagoška uvjerenja:

Učenici/studenti trebaju praktičan rad kako bi sve ono što uče u teoriji primijenili u svakodnevnom životu i budućim radnim mjestima. Naš sustav obrazovanja nudi mogućnost stjecanja ogromnog teorijskog znanja koje se više „zadrži“ ukoliko se primjeni i na praktičan način. To zadržavanje znanja rezultira većim samopouzdanjem, te nudi bolju i bržu prilagodbu na budućim radnim mjestima.

KRATAK OPIS PRAKSE
Od velike je važnosti poticanje komunikacije među studentima srednjih škola i akademskog osoblja. Stoga, kao izvannastavnu aktivnost u sklopu Civitasovog projekta, učenici Srednje medicinske škole Sestara milosrdnica Mostar u suradnji sa docenticom dr.sc. Anitom Jurić i višom asistenticom spec. nutricionizma Nevenom Ćorić s Agronomskog i prehrambeno-tehnološkog fakulteta Sveučilišta u Mostaru su proveli anonimnu anketu pod nazivom „Ispitivanje prehrambenih navika srednjoškolaca grada Mostara“. Ispitanici su bili mladi dobi od 17 i 18 godina. Istraživanjem je obuhvaćeno 480 učenika. Učenici Leonarda Vujević i Antonio Tambić su ispred svoje Civitas grupe, zajedno s nastavnim osobljem predstavili rezultate ankete 12.12.2019. godine u amfiteatru Agronomskog i prehrambeno tehnološkog fakulteta Sveučilišta u Mostaru. Svojim primjerom su pokazali velikom broju svojih vršnjaka (njih 97 koji su bili prisutni na predstavljanju rezultata ankete) kako izvannastavne aktivnosti mogu doprinijeti njihovom razvoju, učenju i suradnji sa visokoškolskim ustanovama. Oni su predstavljanjem rezultata uz pomoć docentice i više asistentice educirali svoje vršnjake o važnosti pravilne prehrane. Također imaju u planu nastavak edukacije prosiriti i na niže razrede srednjih skola. Ono što je bio cilj ovog predavanja jeste uputiti prisutne ispitanike, njihove roditelje i nastavnike, o važnosti poboljšanja prehrambenih i životnih navika.
Učenici su uključeni i u pisanje znanstvenog rada, prilikom provođenja anketnog upitnika i unošenja podataka potrebnih za statističku obradu.

Priprema: Ukljucivanje učenika u istrazivacki rad „Prehrambene navike srednjoskolaca grada Mostara“

Pogledaj praksu
20 Decembra, 2020
Copyright © 2023 Centar za obrazovne incijative Step by Step
Instagram

Molim unesite e-mail adresu: