• Login

  • Warning: Use of undefined constant BP_REGISTER_SLUG - assumed 'BP_REGISTER_SLUG' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/vhosts/inskola.com/httpdocs/wp-content/themes/wplms-childh-theme/header-transparent.php on line 81
    Sign Up
  • Nema proizvoda u korpi

Amra Laković

Ekspertize:

Pedagoška uvjerenja:

Vjerujem da je rad s djecom najveće bogatstvo, da pruža neograničene mogućnosti da budeš kreativan, inovativan i pri tome svake sedmice primjetiš rezultate svog rada.
Nažalost, živimo u jako siromašnoj državi sa građanima koji podcjenjuju svaki oblik obrazovanja, posebno predškolskog, ali s druge strane, mi prosvjetni radnici smo tu da ih razuvjerimo i pokažemo koliki je naš značaj za cjelokupni razvoj, odgoj i obrazovanje naših mališana, što je i moja misija u radu.

KRATAK OPIS PRAKSE
Posljednje dvije godine sam primjetila da mi uvijek nedostaje adekvatnih didaktičkih materijala kako bih ostvarila svoje ciljeve i zadatke u radu s djecom i pri tome jako je teško djeci prenijeti znanje kroz jednu aktivnost, posebno ako im ne omogućimo da sami istražuju i budu aktivni u tom procesu. Stoga, odlučila sam istražiti kako izraditi didaktičke materijale koji bi bili prikladni trenutnoj temi, omogućili djeci da samostalno rade i istražuju. Stalnim istraživanjem otkrila sam da postoji neograničen broj mogućnosti da kroz svaku temu obradimo neke od osnovnih zadataka predškolskog odgoja, kao što su: učenje brojeva, boja, brojanja, geometrijskih oblika itd. Sada, svakodnevno istražujem, izrađujem nove materijale koji su prikladni temi, a djeci omogućavaju angažiranost kroz igru. Ovaj rad zahtjeva dosta vremena, truda, snalažljivosti i kreativnosti, ali i jako ispunjava.

Priprema: Izrada didaktičkih materijala

Pogledaj praksu
24 Jula, 2018
Copyright © 2023 Centar za obrazovne incijative Step by Step
Instagram