Amra Laković

Magistar predškolskog odgoja

Ekspertize:

Pedagoška uvjerenja:

Vjerujem da je rad s djecom najveće bogatstvo, da pruža neograničene mogućnosti da budeš kreativan, inovativan i pri tome svake sedmice primjetiš rezultate svog rada.
Nažalost, živimo u jako siromašnoj državi sa građanima koji podcjenjuju svaki oblik obrazovanja, posebno predškolskog, ali s druge strane, mi prosvjetni radnici smo tu da ih razuvjerimo i pokažemo koliki je naš značaj za cjelokupni razvoj, odgoj i obrazovanje naših mališana, što je i moja misija u radu.

KRATAK OPIS PRAKSE
Posljednje dvije godine sam primjetila da mi uvijek nedostaje adekvatnih didaktičkih materijala kako bih ostvarila svoje ciljeve i zadatke u radu s djecom i pri tome jako je teško djeci prenijeti znanje kroz jednu aktivnost, posebno ako im ne omogućimo da sami istražuju i budu aktivni u tom procesu. Stoga, odlučila sam istražiti kako izraditi didaktičke materijale koji bi bili prikladni trenutnoj temi, omogućili djeci da samostalno rade i istražuju. Stalnim istraživanjem otkrila sam da postoji neograničen broj mogućnosti da kroz svaku temu obradimo neke od osnovnih zadataka predškolskog odgoja, kao što su: učenje brojeva, boja, brojanja, geometrijskih oblika itd. Sada, svakodnevno istražujem, izrađujem nove materijale koji su prikladni temi, a djeci omogućavaju angažiranost kroz igru. Ovaj rad zahtjeva dosta vremena, truda, snalažljivosti i kreativnosti, ali i jako ispunjava.

Priprema: Izrada didaktičkih materijala

Preuzmi pripremu
24 Jula, 2018


The contents of this website and documents do not reflect the opinion of the US Agency for International Development (USAID) or the US Government.

Sadržaj ove web stranice i dokumenata ne odražava mišljenje Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) ili Vlade Sjedinjenih Američkih Država.

Centar za obrazovne incijative
Step by Step
Kralja Tvrtka 1, 71 000 Sarajevo
Tel. +387 33 66 76 73
Fax. +387 33 26 79 90
E-mail. office@coi-stepbystep.ba
www.sbs.ba

top
Powered by DOC.ba. Copyright © 2018 Centar za obrazovne incijative Step by Step
Idi na alatnu traku