• Login

  • Warning: Use of undefined constant BP_REGISTER_SLUG - assumed 'BP_REGISTER_SLUG' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/vhosts/inskola.com/httpdocs/wp-content/themes/wplms-childh-theme/header-transparent.php on line 81
    Sign Up
  • Nema proizvoda u korpi

Step ulazi u drugo polugodište sa webinarom, kampom i edukacijama

Step ulazi u drugo polugodište sa webinarom, kampom i edukacijama

 

Tokom protekle sedmice, Centar je organizovao edukacije za profesore Srednje saoraćajne škole i 5. gimnazije u Sarajevu, na kojima se razgovaralo o standardima za nastavničku profesiju i njihovoj primjeni u profesionalnom razvoju.

U organizaciji Mreže centara za obrazovne politike NEPC www.edupolicy.net, danas će COI Step by Step realizovati međunarodni webinar na temu “Zaboravljena djeca – obrzovanje i siromaštvo”. Gosti webinara su i predstavnici Centra za obrazovne politike iz Beograda, koji će predstaviti uspješan projekat prevencije napuštanja obrazovanja. Više na www.cep.edu.rs/izdanja.

Razgovaraćemo i o nastupajućoj konferenciji NEPC mreže – Direktori škola su važni. O konefenciji saznajte više na http://www.edupolicy.net/nepc-conference-2018-school-leadership-matters/

Također, u prošloj sedmici, u ugodnom prirodnom okruženju i uz mnoštvo zabavnih i edukativnih aktivnosti realizovan je kamp za profesionalnu orijentaciju učenika iz pet osnovnih škola iz Kantona Sarajevo. Dvadeset djevojčica i dječaka imali su priliku da se druže sa svojim vršnjacima iz drugih škola kao i da se upoznaju sa raznim zanimanjima i mogućnostima za nastavak svog školovanja.

Kamp je realizavan u periodu od 22. do 25. januara, 2018 god. na dvije lokacije: Etno selo „Čardaci“ i Sportsko rekreativni i edukativnom centar Ajdinovići, u organizaciji COI Step by Stepa, a uz finansijsku podršku Caritasa Švicarske. Dio atmosfere i dešavanja sa pomenutog četvorodnevnog kampa pokušaćemo dočarati kroz odabrane fotografije.

Službeno najavljujemo i početak inicijative ‘Nastavnik – urednik’ u kojoj će sadržaje na web stranici i Facebook stranici Step by Step-a uređivati i birati nastavnici i nastavnice sa svih nivoa odgoja i obrazovanja iz cijele Bosne i Hercegovine. Ove sedmice, od 30.01. do 04.02.2018. godine, sadržaje za vas bira Gordana Simić, diplomirana vaspitačica, nominovana za najinovativniju nastavnicu u kategoriji stručni saradnici/ce na svim nivoima odgoja i obrazovanja u 2017.god.

0 responses on "Step ulazi u drugo polugodište sa webinarom, kampom i edukacijama"

Leave a Message

Copyright © 2023 Centar za obrazovne incijative Step by Step
Instagram