• Login

  • Warning: Use of undefined constant BP_REGISTER_SLUG - assumed 'BP_REGISTER_SLUG' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/vhosts/inskola.com/httpdocs/wp-content/themes/wplms-childh-theme/header-transparent.php on line 81
    Sign Up
  • Nema proizvoda u korpi

Šta rade #innastavnici iz Zajednice?

Dok se naši nagrađeni #innastavnici pripremaju prijave za Global Teacher Prize (Svjetska nagrada za nastavnike), stižu nam lijepe vijesti od vrijednih članica ZIN tima, ekspertica Šejle Bjelopoljak, Amele Mešić i Amire Idrizović koje finaliziraju naš hibridni program Škole vrijednosti, koji će uskoro biti dostupan na našem online mjestu susreta. Eksperticama su se u procesu kreiranja pridružili facilitatori, treneri, djeca, studenti; a onima koji žele znati više uputile su poruku koja objašnjava na koji način Škola vrijednosti istinski mijenja pojedinca, a samim tim i društvo: 

Kako to obično Stepovski biva, okrenuti motivisanim nastavnicima da zajedno učimo i rastemo i ovaj put smo se upustili u proces stvaranja ozbiljnih promjena. Nakon što smo kroz Školu kritičkog mišljenja naučili upravljati intelektom, preostao je ništa manje zahtjevan zadatak, naučiti upravljati srcem. Škola vrijednosti je upravo to, srce kompletne obuke koja upotpunjuje nastavničke kompetencije i koja kao vrijednosni kurs pokazuje smjer dobra onda kada realizujemo odgojno-obrazovne ciljeve… ili kada jednostavno poželimo učiniti nešto posebno, samo za sebe, te se prepustimo osmišljenim sadržajima. Kako kroz obrazovanje učimo o dobru, o vrijednostima, učimo promišljati o svojoj stvarnosti, kritički preispitivati sadržaje i pristupe koji nam se nude, bio nam je jasan sadržaj rada, kao i izazov da odgovorimo očekivanjima da i prilikom online rada uživamo baš kao što bismo i u bilo kojoj aktivnosti u razredu kada istinski dolazimo do suštine učenja. 

 

 

Zahvaljujući partnerstvu koje imamo sa Vearkey Fondacijom, sa kojojm dijelimo isti cilj – prepoznajemo, nagrađujemo i promovišemo one nastavnike/ce koje daju nemjerljiv doprinos razvoju odgoja i obrazovanja, i koji svaki dan u školi pretvaraju u čarobnu avanturu učenja i otkrivanja, pobjednici  NIN iz prethodnih 5 generacija imaju privilegiju i prednost da se prijave za GTP 2021. , a njihove prijave će automatski biti razmatrane u drugom, od pet ocjenjivačkih krugova, poručila nam je Medisa Aljukić, nagrađivana članica ZIN-a, koju je Centar imenovao kao koordinatoricu zaduženu za komunikaciju i pripremu prijava naših nastavnika/ ca. Poželimo im sreću da njihov rad bude prepoznat i šire.

Želimo pokazati standarde kojima težimo i da ovakvi nastavnici/ ce i dalje budu inspiracija drugima, poručila je Aljukić!

 

 

14 Aprila, 2021

0 responses on "Šta rade #innastavnici iz Zajednice?"

Leave a Message

Copyright © 2023 Centar za obrazovne incijative Step by Step
Instagram