• Login

  • Warning: Use of undefined constant BP_REGISTER_SLUG - assumed 'BP_REGISTER_SLUG' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/vhosts/inskola.com/httpdocs/wp-content/themes/wplms-childh-theme/header-transparent.php on line 81
    Sign Up
  • Nema proizvoda u korpi

Smanjujemo nejednakost i omogućavamo bolje uvjete za siromašnu djecu

Neko se dosjetio kreirati platformu koja će podržati škole, lokalne organizacije, kreatore politike u razvoju akcija i politika usmjerenih na ublažavanje učinka niskog-socio ekonomskog statusa na postignuća učenika, smanjujući nejednakost u obrazovanju. Nejednakost se socijalno definira: jedni su siromašni tek u usporedbi s drugim  i što su veće nejednakosti u nekom društvu, to je veće i relativno siromaštvo. Siromaštvo je najeveći uzrok  socijalne isključenosti u obrazovanju. Zato je potrebno poznavati karakteristike, uzroke, manifestacije ali kako izaći iz siromaštva; i imati na umu da siromaštvo i nejdnakost nisu istovjetne kategorije.
Projekat ARISE kreirale su nevladine organizacije i istraživački instituti sa zapadnog Balkana i Turske (IPA zemlje), a finansira ga Europska Unija. COI Step by Step, kao dio regionalnog tima u procesu je izrade velikog istraživanja o uvjetima  obrazovanja djece iz lošije socio-ekonomske pozadine. Istraživanje će rezultirati izradom Državnog izvještaja kao i preporukama za poboljšanje.
Do tada, COI Step by Step će surađivati sa  Amica Educa timom iz Tuzle i podržati njihov projekat koji se odnosi upravo na smanjivanje razlika i omogućavanje preduslova za djecu iz lošije socio-ekonomske pozadine, da postignu bolje rezultate u učenju i napredovanju.
2 Februara, 2021

0 responses on "Smanjujemo nejednakost i omogućavamo bolje uvjete za siromašnu djecu"

Leave a Message

Copyright © 2023 Centar za obrazovne incijative Step by Step
Instagram