• Login

  • Warning: Use of undefined constant BP_REGISTER_SLUG - assumed 'BP_REGISTER_SLUG' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/vhosts/inskola.com/httpdocs/wp-content/themes/wplms-childh-theme/header-transparent.php on line 81
    Sign Up
  • Nema proizvoda u korpi

Promocija priručnika “Digitcoin-Nastavna valuta” zakazana u srijedu

COI Step by Step je narednu sedmicu posvetio Harisu Hamziću, autoru priručnika “Digitcoin-Nastavna vaulta” iz edicije “Nastavnici za nastavnike”, koji će biti promoviran u srijedu, 27.01. u 18:00 časova u prostorijama Startup studija u Sarajevu. Prijenos promocije će biti dostupan online, a samoj promociji moći će prisustvovati (ograničen) broj članova Zajednice inovativnih nastavnika/ca. Na adresu milica@coi-stepbystep.ba možete izvršiti narudžbu ovog priručnika i rezervirati svoje mjesto na promociji.

Haris Hamzić, profesor matematike i informatike,  prije nekoliko godina osvojio je Nagradu za inovativne nastavnike/ce u kategoriji predmetni nastavnici u srednjim školama, a njegova praksa “Digitcoin” se pokazala kao jako dobra motivaciona metoda. “Nastavni satovi su dinamičniji, učenici su vrlo aktivni na časovima, postavljaju više pitanja, puno više vježdaju jer znaju da će njihov svaki trud biti narađen. Istovremeno, Digitkoin kod učenika razvija osjećaj empatije, solidarnosti, drugarstva, zajedništva”, poručuju recenzenti.

U njegovoj knjizi, nakon teorijskog dijela, definiranja problema, ciljeva i zadataka, te samog projekta možete pronaći ono što će vam koristiti u nastavi – vremenski okvir, odgovor na pitanje zašto primijeniti “Digitcoin” i kako započeti s njim, potom i kako ga zaštititi, a  posebnu pažnju, autor je posvetio motivaciji učenika.

“Nastavnici za nastavnike” naziv je edicije koju je pokrenuo Centar za obrazovne inicijative Step by Step kako bi omogućio praktičarima i drugim profesionalcima da predstave i podijele svoje ideje, inovativne prakse i postignuća. A vi, ako još uvijek niste dio Zajednice inovativnih nastavnika/ca (ZIN) pozivamo vas da se registrujete elektronski OVDJE. ZIN okuplja na hiljade profesionalaca sa svih nivoa odgoja i obrazovanja, koje povezuje posvećenost i ljubav prema ovom plemenitom pozivu, te spremnost da svakodnevno rade na njegovom unapređenju i sopstvenom razvoju.

21 Januara, 2021

0 responses on "Promocija priručnika "Digitcoin-Nastavna valuta" zakazana u srijedu"

Leave a Message

Copyright © 2023 Centar za obrazovne incijative Step by Step
Instagram