• Login

  • Warning: Use of undefined constant BP_REGISTER_SLUG - assumed 'BP_REGISTER_SLUG' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/vhosts/inskola.com/httpdocs/wp-content/themes/wplms-childh-theme/header-transparent.php on line 81
    Sign Up
  • Nema proizvoda u korpi

Predstavljamo: Medisa Aljukić

Piše: Duško Krsmanović

Danas mi je čast da vam predstavim jednu sjajnu praksu i jednu posvećenu, inovativnu i vrijednu nastavnicu.

Medisa Aljukić, nastavnica engleskog jezika iz Čelića osmislila je praksu pod nazivom „ENGLISH CLUB HUMCI I DIGITALNO UČENJE ENGLESKOG JEZIKA“ koje predstavlja neku vrstu internet učionice. Posebnost ovog kluba u odnosu na ostale slične koji se mogu pronaći je to što se aktivnosti kluba ne realizuju samo u internetskom, nego i u stvarnom prostoru, u multimedijalnoj školskoj učionici, tako da je Medisa vrlo uspješno povezala realni i virtuelni svijet a sve s ciljem poboljšanja komunikacije na relacijama učenik-učenik, učenik-nastavnik, nastavnik-roditelj.

Mnoštvom različitih aktivnosti Medisa pokazuje da za one koji podučavaju djecu ne postoje granice. Ona organizuje nagradne igre, priređuje nagradni konkurs za logo kluba, koristi veliki broj internet alata za učenje engleskog jezika, promoviše najnovija filmska ostvarenja, izrađuju postere, direktno komunicira s učenicima, motiviše učenike da učestvuju u kulturnom životu uže i šire zajednice, formira Klub prijatelja knjige na engleskom jeziku, kao i Klub čitalaca na engleskom jeziku čiji članovi nisu samo učenici, nego i saradnici kluba iz SAD-a koji doprinose da se djelatnost kluba širi i van granica BiH.

Svoju ljubav prema profesiji i želju da učini sve kako bi učenici što bolje naučili engleski jezik Medisa pokazuje time što veliki dio svog slobodnog vremena posvećuje radu sa djecom, ali i njihovim roditeljima. Odredila je čak i vrijeme za online konsultacije sa učenicima, a ono što je posebno fascinantno je da njihovim roditeljima potuno besplatno drži časove engleskog jezika kako bi svi zajedno unaprijedili učeničko znanje. Za Medisu Aljukić dobar nastavnik je čovjek koji pomaže učenicima da dostignu cilj, a ona to svakako jeste.

Više informacija možete pronaći na sljedećem linku:

medisa-aljukic

0 responses on "Predstavljamo: Medisa Aljukić"

Leave a Message

Copyright © 2023 Centar za obrazovne incijative Step by Step
Instagram