• Login

  • Warning: Use of undefined constant BP_REGISTER_SLUG - assumed 'BP_REGISTER_SLUG' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/vhosts/inskola.com/httpdocs/wp-content/themes/wplms-childh-theme/header-transparent.php on line 81
    Sign Up
  • Nema proizvoda u korpi

Održane online radionice Škole mišljenja i Škole vrijednosti za učenike i učenice

Online radionice Škole mišljenja i Škole vrijednosti za učenike i učenice osnovnih i srednjih škola u okviru projekta “Kvalitetno obrazovanje za sve” kojeg Centar za obrazovne inicijative Step by Step realizuje uz podršku Vijeća Evrope, održane su u srijedu i četvrtak.

Uz trenere Zajednice inovativnih nastavnika učenici i učenice radili su na razumijevanju vrijednosti u kontekstu karakterističnog ponašanja, posljedica i prepreka za ispoljavanje datih vrijednosti. Također, govorili su o razlici između činjenica i mišljenja te o procesu dokazivanja tvrdnje koristeći stav, dokaz i rezonovanje odnosno logično povezivanje.

Znanja koja su stekli učenici i učenice će nastaviti primjenjivati kroz školske klubove kritičkog mišljenja i vrijednosti čije osnivanje je u toku.

Projekat “Kvalitetno obrazovanje za sve“ dio je zajedničkog programa Evropske unije i Vijeća Evrope  “Horizontal Facility za Zapadni Balkan i Tursku 2019-2022” koji provodi Vijeće Evrope.

30 Oktobra, 2021

0 responses on "Održane online radionice Škole mišljenja i Škole vrijednosti za učenike i učenice"

Leave a Message

Copyright © 2023 Centar za obrazovne incijative Step by Step
Instagram