• Login

  • Warning: Use of undefined constant BP_REGISTER_SLUG - assumed 'BP_REGISTER_SLUG' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/vhosts/inskola.com/httpdocs/wp-content/themes/wplms-childh-theme/header-transparent.php on line 81
    Sign Up
  • Nema proizvoda u korpi

Održana prva obuka za predškolske ustanove u sklopu projekta koji sprovodi WWF Adria

Obuka za predškolske ustanove se održava u okviru regionalnog projekta „Zaštićena područja za prirodu i ljude II“, a koji je Udruga Dinarica – WWF Adria u BiH započeo 2019. godine u saradnji sa 3 zaštićenih područja: nacionalni parkovi Una i Kozara, te zaštićena područja Kantona Sarajevo.

COI Step By Step kao partner WWF-a a u skladu sa Memorandumom o saradnji pomaže u razvijanju obrazovnih programa u navedenim zaštićenim područjima kao i u povezivanju obrazovnih ustanova sa upravljačima zaštićenih područja. U ostvarivanju cilja, a to je da navedena područja budu prepoznata i kao obrazovni centri, obrazovne ustanove i njihovi iskusni vaspitači(ce)/nastavnici(ce) i motivisana djeca imaju veoma značajnu ulogu.

Vrtić „Vjeverica“ na Alipašinom polju, jučer je bio domaćin prvoj obuci predškolskih ustanova, gdje je 15 vaspitačica učestvovalo na treningu za jačanje profesionalnih kapaciteta za primjenu interaktivnih metoda u sprovođenju aktivnosti na temu zaštite prirode. Imajući to u vidu, fokus obuke je postavljen na praktične aktivnosti za djecu, participativni pristup, aktivnosti na terenu i iskustveno učenje. Program je inovativan jer podrazumijeva saradnju obrazovnih ustanova i upravljača zaštićenih područja, zajedničko osmišljavanje aktivnosti i njihovu realizaciju što je osnova za dugoročnu saradnju.

Radujemo se budućim treninzima i nadamo se izrazito vidljivim rezultatima ovog projekta, koji doprinosi očuvanju naše planete, stvarajući održivu budućnost za naredne generacije.

28 Septembra, 2021

0 responses on "Održana prva obuka za predškolske ustanove u sklopu projekta koji sprovodi WWF Adria"

Leave a Message

Copyright © 2023 Centar za obrazovne incijative Step by Step
Instagram