• Login

  • Warning: Use of undefined constant BP_REGISTER_SLUG - assumed 'BP_REGISTER_SLUG' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/vhosts/inskola.com/httpdocs/wp-content/themes/wplms-childh-theme/header-transparent.php on line 81
    Sign Up
  • Nema proizvoda u korpi

Nisam tražila! Edukativni video o seksualnom uznemiravanju

Centar za obrazovne inicijative i Zajednica inovativnih nastavnika/ca vas poziva da sa svojim učenicima razgovarate o problemu seksualnog uznemiravanja. Neka ovaj video bude povod razgovora u vašoj učionici ili kod kuće, a u njemu potražite odgovor šta uraditi ako se seksualno uznemiravanje desi vama, ili nekom od vaših prijatelja.
“Seksualno uznemiravanje je kada neko dira vaše tijelo, a vi to ne želite; ili kada vam neka osoba daje komentare o vašem izgledu, tijelu, intimnim dijelovima tijela i radi toga se osjećate postiđeno ili uplašeno.”
“Seksualno uznemiravanje je kada neka osoba ima seksualni odnos sa vama, ili pokušaj odnosa.. a vi to ne želite”
Ko sve može biti ta osoba i šta je zajedničko svim tim osobama, te kako manipuliraju situacijom, pogledajte u videu na našem oficijelnom YouTube kanalu i nikada ne zaboravite da niste krivi i da niste sami!
Autori i autorice ovog videa i njegovog sadržaja žele da ovaj video dođe do što više ljudi, a mi im se od srca zahvaljujemo.
Hvala:
Emina Osmanović Bašić
Mirza Ajnadžić
Goran Lizdek
Vi ste jedan od dokaza da mnoge djevojčice NISU SAME!
Zajednica inovativnih nastavnika/ca i Centar za obrazovne inicijative čvrsto stoje iza riječi “NISI SAMA” i “NISI TRAŽILA”
4 Februara, 2021

0 responses on "Nisam tražila! Edukativni video o seksualnom uznemiravanju"

Leave a Message

Copyright © 2023 Centar za obrazovne incijative Step by Step
Instagram