• Login

  • Warning: Use of undefined constant BP_REGISTER_SLUG - assumed 'BP_REGISTER_SLUG' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/vhosts/inskola.com/httpdocs/wp-content/themes/wplms-childh-theme/header-transparent.php on line 81
    Sign Up
  • Nema proizvoda u korpi

I naši partneri rade punom parom – ISSA predstavlja novu stranicu, Korak po korak održao konferenciju “Formativno praćenje – prilika, a ne iluzija”

I naši partneri rade punom parom – ISSA predstavlja novu stranicu, Korak po korak održao konferenciju “Formativno praćenje – prilika, a ne iluzija”

Međunarodna Step by Step asocijacija (International Step by Step Association – ISSA) mreža je organizacija čija članica je i COI Step by Step. ISSA je osnovana 1999. godine i registrovana je kao nevladina organizacija koja okuplja članove iz različitih zemalja svijeta sa ciljem da otpomogne proces razvijanja demokratije i promoviše uključivanje porodice i zajednice u odgoj i obrazovanje djece. ISSA ujedinjuje snage i nastojanja nezavisnih organizacija u snažnu mrežu koja je posvećena promovisanju obrazovne filozofije usmjerene na dijete i porodicu i borbi za jednaka prava sva djece na kvalitetno obrazovanje.

ISSA je objavila novu web stranicu koja će vam pomoći da se bolje upoznate s njihovim aktivnostima, kao i aktivnostima članova mreže. Nove web stranicu možete posjetiti ovdje, a članove mreže istražiti ovdje.

Pučko otvoreno učilište “Korak po korak” iz Hrvatske također je članica ISSA-e i partnerska je organizacija Centra za obrazovne inicijative Step by Step. Prethodne sedmice Korak po korak organizirao je konferenciju “Formativno praćenje – prilika, a ne iluzija”. Konferencija ‘Formativno praćenje – prilika, a ne iluzija’ bila je završni događaj jednogodišnjeg pilot programa uvođenja formativnog praćenja u 6 hrvatskih osnovnih škola. Na njoj su učitelji i stručni suradnici, koji su sudjelovali u programu, predstavili rezultate implementacije strategija formativnog praćenja u vlastitoj praksi.

Također, kroz plenarna predavanja profesorice Petre Pejić Papak s Učiteljskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci i Sanje Brajković, ravnateljice Pučkog otvorenog učilišta Korak po korak predstavljen je koncept formativnog praćenja i procjenjivanja. Panel diskusija obuhvatila je temu promjene i raznih oblika podrške koje su potrebne praktičarima i institucijama, kako bi oni bili u mogućnosti implementirati nove, inovativne prakse i unapređivati kvalitetu.

“Ovaj je veliki događaj okupio 140 učitelja, stručnih suradnika i ravnatelja osnovnih škola, sveučilišnih profesora, predstavnika Agencije za odgoj i obrazovanje i studenata što nam daje za pravo zaključiti da je zaista riječ o velikoj i važnoj temi u području odgoja i obrazovanja, vjerojatno i zbog toga što se uvođenje formativnog praćenja ili praćenja za učenje planira u kurikularnoj reformi kroz implementaciju ‘Okvira za vrednovanje procesa i ishoda učenja u osnovnoškolskome i srednjoškolskome odgoju i obrazovanju’.” rekli su o konferenciji iz POU Korak po korak.

 

0 responses on "I naši partneri rade punom parom - ISSA predstavlja novu stranicu, Korak po korak održao konferenciju "Formativno praćenje - prilika, a ne iluzija""

Leave a Message

Copyright © 2023 Centar za obrazovne incijative Step by Step
Instagram