• Login

  • Warning: Use of undefined constant BP_REGISTER_SLUG - assumed 'BP_REGISTER_SLUG' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/vhosts/inskola.com/httpdocs/wp-content/themes/wplms-childh-theme/header-transparent.php on line 81
    Sign Up
  • Nema proizvoda u korpi

Namir Ibrahimović: Škole propadaju, ergo društvo propada

Namir Ibrahimović: Škole propadaju, ergo društvo propada

Posljednja epizoda Besjeda o obrazovanju je neplanirano održana na kobni dan, koji je uznemirio čitav region. U oružanom napadu u osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar” u Beogradu, 3. maja stradalo je osmoro učenika i radnik obezbeđenja, dok je povrijeđeno šest đaka i nastavnica.

Sindikat prosvjetnih radnika Srbije, izdalo je saopštenje u kojem zahtjeva da sutradan škole ne rade. Naši voditelji, Nedim i Namir, se duboko ne slažu sa ovom odlukom i smatraju da upravo suprotno treba da se dogodi. Škole moraju raditi i razgovarati isključivo o ovom stravičnom događaju.

Sve odluke koje se odnose na povećanje nasilja u svrhu očuvanja sigurnosti – nije rješenje problema, već upravo utemeljivanje nasilja kao sigurnosnog alata. Bavljenje takvim rešenjima a ne samim društvom dovodi do kobnih stvari i normalizuje nasilje.

Roditeljima nastradale djece, Nedim je poželio strpljenje, snagu, roditeljima čija djecu su trenutno u školskom sistemu i koja osjećaju strah, ljutnju, je poželio da se posvete svojoj djeci i dopuste im da osjećaju sve ono što osjećaju. Ova negativnost koja je u društvu mora da se pretvori u pozitivne promjene i od ovog trenutka moramo ozbiljno da se posvetimo poboljšanju društva koje je normalizovalo mržnju i nasilje. Budimo dobri ljudi!

Besjede izražavaju saučešće svim porodicama koje je dotakla ova tragedija.

Gledajte i slušajte Besjede o obrazovanju svake srijede u 19h na Facebook profilu Besjeda o obrazovanjuInstagram i Facebook profilu COI Step By Step i na našem YouTube kanalu. Pozivamo vas da nam pišete prije, tokom i nakon emisije, kako bismo njegovali dijalog sa vama i crpeli inspiraciju iz vaših predloga, pohvala, kritika, sugestija i pitanja.

0 responses on "Namir Ibrahimović: Škole propadaju, ergo društvo propada"

Leave a Message

Copyright © 2023 Centar za obrazovne incijative Step by Step
Instagram