• Login

  • Warning: Use of undefined constant BP_REGISTER_SLUG - assumed 'BP_REGISTER_SLUG' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/vhosts/inskola.com/httpdocs/wp-content/themes/wplms-childh-theme/header-transparent.php on line 81
    Sign Up
  • Nema proizvoda u korpi

Medisa Rožnjaković Aljukić je članica Akademije za izbor Global Student Prize ispred COI Step By Step-a

Svjetska nagrada za studente Global Student Prize je sestrinska nagrada Global Teacher Prize, koju su prošle godine pokrenuli Chegg.org i Varkey Fondacija. Nagrada u iznosu od 100.000 američkih dolara dodijelit će se izuzetnom studentu koji ima značajan uticaj na učenje, živote svojih vršnjaka i na društvo općenito.

Studenti koji se prijavljuju za Globalnu studentsku nagradu bit će ocijenjeni prema svojim akademskim uspjesima, utjecaju na svoje vršnjake, načinu kako doprinose svojim zajednicama i šire, kako prevazilaze probleme, pokazuju kreativnost i inovativnost, te kako djeluju kao globalni građani.

Nakon što se proces prijavljivanja završi, panel odabranih sudija, tj. Akademija za izbor najboljeg studenta svijeta čita i boduje prijave prema spomenutim kriterijima. Akademiju čine obrazovni stručnjaci, komentatori, novinari, javni zvaničnici, preduzetnici, direktori kompanija i filantropi iz cijelog svijeta. Jedna od članica Akademije za izbor najboljeg studenta sveta je i Medisa Rožnjaković Aljukić, nastavnica iz Tuzle, laureatkinja NIN2017.

Nakon prvog ocjenjivanja, proglašeno je 50 prvih finalista koji su ušli u uži izbor za nagradu 2021., a odabrani su iz preko 3.500 prijavljenih iz 94 zemlje svijeta.

„Zadivljeni smo kvalitetom prijava, izuzetnim uspjesima, inicijativama i nevjerovatnim radom izvanrednih studenata koji djeluju u svojim obrazovnim ustanovama i zajednicama. Sigurna sam da ćete i vi isto pomisliti kada pregledate profile. U našoj uvodnoj godini tražimo studenta koji daje izvanredan doprinos u rješavanju velikih izazova s kojima se ova generacija suočava. Pobjednički kandidat će razviti projekt ili projekte koji pokazuju hrabru viziju, akademske vještine i znanje, efikasnu praktičnu implementaciju i  potencijal da se prilagodi i u drugim sredinama.“ rekla je Medisa Rožnjaković Aljukić.

Deset najboljih finalista Svjetske nagrade za studente bit će objavljeni u oktobru ove godine. Pobjednici obiju nagrada, Global Student Prize i Global Teacher Prize, bit će objavljeni na dodjeli nagrada u Parizu u novembru 2021.

24 Septembra, 2021

0 responses on "Medisa Rožnjaković Aljukić je članica Akademije za izbor Global Student Prize ispred COI Step By Step-a"

Leave a Message

Copyright © 2023 Centar za obrazovne incijative Step by Step
Instagram