• Login

  • Warning: Use of undefined constant BP_REGISTER_SLUG - assumed 'BP_REGISTER_SLUG' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/vhosts/inskola.com/httpdocs/wp-content/themes/wplms-childh-theme/header-transparent.php on line 81
    Sign Up
  • Nema proizvoda u korpi

Maja Ljubović: Djeca bolje uče kada im je zabavno

Privodeći kraju ovu sezonu Besjeda o obrazovanj, na početku emisije, Nedim i Namir su podsjetili gledaoce da je u tijeku kampanja „#odmorjevažan –  na raspust s Besjedama“ te želimo dva nastavnika/ce da poklonimo 500 KM koje će potrošiti tokom ovog ljetnjeg raspusta. Kako biste učestvovali u kampanji, potrebno je da naručite nešto iz našeg merchandise asortimana putem ove forme. Uz narudžbu je potrebno da, ukoliko to već niste, zapratite sve naše profile. Isto tako, ako niste nastavnik/ca, možete delegirati nastavnika/cu koji zaslužuje ovu nagradu, imate tu mogućnost. 

Gošće u ovoj emisiju su Dženeta Ajanić i Maja Ljubović, profesorice u Drugoj sarajevskoj gimnaziji koja je ove godine primila veliki broj prijava za upis u ovu školu, što je dokaz da ta institucija nudi kvalitetno obrazovanje a isto tako ima i IB program koji je veoma popularan i mnogo napredniji i jasniji od klasičnog obrazovnog sistema u BiH. 

IB program je međunarodni program sa drugačijom filozofijom obrazovanja i posebnom metodologijom, a prvenstveno je poseban u načinu vrednovanja znanja učenika, te su kriteriji drugačiji i predavanja se odvijaju na engleskom jeziku.

Tokom emisije razgovaralo se o politici obrazovanja, o kriterijima zapošljavanja nastavnika i drugih izazova koji otežavaju obrazovanja i projekata koje škole sprovode.

Preporuke za čitanje koje su profesorice preporučile je „Fahrenheit 451“ autora Raya Bradburya i „High School Mathematics Lessons to Explore, Understand, and Respond to Social Injustice“ te knjigu Almira Alića „Proždiranje“ i knjiga Amira Ljubovića „Sarajevo između legendi i historije“.

Pratite nas svake srijede u 19h na Facebook profilu Besjeda o obrazovanjuInstagram i Facebook profilu COI Step By Step i na našem YouTube kanalu. Preporučujemo vam da kliknete “subscribe” i zvono na našem YouTube kanalu kako biste primali obavijesti o našim sadržajima. A možete nas podržati i putem Patreon-a gdje nam možete donirati novac za produkciju budućih Besjeda.

Ova epizoda “Besjeda o obrazovanju” je realizirana zahvaljujući podršci Bosnia and Herzegovina Resilience Initiative (BHRI), projekta kojeg implementira Međunarodna organizacija za migracije (IOM), a kojeg finansira Austrijska razvojna saradnja.

0 responses on "Maja Ljubović: Djeca bolje uče kada im je zabavno"

Leave a Message

Copyright © 2023 Centar za obrazovne incijative Step by Step
Instagram