• Login

  • Warning: Use of undefined constant BP_REGISTER_SLUG - assumed 'BP_REGISTER_SLUG' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/vhosts/inskola.com/httpdocs/wp-content/themes/wplms-childh-theme/header-transparent.php on line 81
    Sign Up
  • Nema proizvoda u korpi

Mahir Mališević, pobjednik NIN 2019 u kategoriji predmetni nastavnici u osnovnim školama

Nekoliko dana je do Ceremonije dodjele Nagrada za inovativne nastavnike/ce u 2020. godini. Svaku noć, u 19:00 na našim društvenim mrežama imate priliku inspirirati se i pogledati premijerne kratke filmove o našim prošlogodišnjim dobitnicima nagrada. Slavimo ih dok dočekujemo nove pobjednike.
Mahir Mališević u kratkom filmiću koji smo snimili uči nas da nastavnik ne može biti samo “puki prenosioc znanja”, nego i prijatelj, oslonac i uzor ,a onda kada sistem zakaže , kako on to kaže”ruka spasa”. Svojom inovativnom praksom “Virtualni bijeg iz učionice” u jednoj provincijskoj školi učinio je sve da njegovi učenici uče na najsavremeniji način. Učenici su tako bježali iz učionice i putovali u najdalje dijelove svijeta. U videu klikom OVDJE pogledajte kako to izgleda kada obrazovanje prati upotrebu tehnologije, a nastavnik uči učenike kako da uče.
Uz upotrebu Google Earth aplikacije, Mahir je oživio stare geografske karte i omogućio učenicima da posjete svjetske muzeje, Egipatske piramide ili da prošetaju ulicama Tokija. Učenicima ove škole, Mahir je poklonio i Sandbox čime je to postala prva škola sa ovim alatom u Bosni i Hercegovini. Učenici su nam rekli kako su na ovaj način naučili da budu kreativni i snalažljiviji, a da su časovi zabavni i da s radošću dolaze na čas Geografije. Mahir ističe da je neophodna podrška menadžmenta, ali ne finansijska, jer menadžmenti ne raspolažu tim sredstvima.
Istrajati, bortiti se za posao i nikad ne odustati, poručuje Mahir kolegama nastavnicima koji su inovativni ali još uvijek nezaposleni čekaju priliku za rad. Kolegama kojima se trenutno suočavaju sa potreškoćama i izazovima, Mahir također poručuje da ne odustanu, jer će kad sve ovo jednom prođe – ostati njihov rad kao svijetla tačka.
I večeras smo posvećeni stručnim saradnicima. Permijerno ćemo  prikazati film Dijane Galić i Sanje Budimir, prošlogodišnjih pobjednica u ovoj kategoriji. Budite sa nama na Facebook-u u 19 h. Uživajte, komentarišite, dijelite dalje! Neka dobra priča dođe do svih naših nastavnika i nastavnica.
20 Decembra, 2020

0 responses on "Mahir Mališević, pobjednik NIN 2019 u kategoriji predmetni nastavnici u osnovnim školama"

Leave a Message

Copyright © 2023 Centar za obrazovne incijative Step by Step
Instagram