• Login

  • Warning: Use of undefined constant BP_REGISTER_SLUG - assumed 'BP_REGISTER_SLUG' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/vhosts/inskola.com/httpdocs/wp-content/themes/wplms-childh-theme/header-transparent.php on line 81
    Sign Up
  • Nema proizvoda u korpi

Koalicija za smanjenje nejednakosti u obrazovanju počela sa radom

Prvi sastanak Koalicije za smanjenje nejednakosti u obrazovanju u okviru ARISE projekta održan je ovog utorka, 30.11.2021. godine u prostorijama Startup Studija Sarajevo. Sastanku je uživo ili putem Zoom platforme prisutvovalo 28 učesnika među kojima su bili predstavnici organizacija civilnog društva i institucija koje se bave problemima nejednakosti u obrazovanju, predstavnici škola, nastavnici te istraživači u oblasti siromaštva i isključenosti.

 

 

Osim predstavljanja i upoznavanja članova Koalicije na ovom sastanku je zvanično predstavljen Izvještaj o stanju javnih politika i mjera usmjerenih na pružanje podrške učenicima niskog socio-ekonomskog statusa u Bosni i Hercegovini .

 

Diskusija o nalazima iz izvještaja ponudila je također izuzetno važne uvide i osvrte na stanje nejednakosti u obrazovanju kroz primjere iz prakse koje su ponudili gotovo svi članovi Koalicije.

 

 

Na sastanku su također identifikovani i prioriteti za djelovanje Koalicije koji će u narednim sedmicama biti formulisani u zagovarački cilj koalicije.

 

Među članovima Koalicije postoji velika količina entuzijazma i volje za djelovanje u pravcu smanjenja nejednakosti u obrazovanju te je više puta naglašena hitnost adresiranja problema vezanih za siromaštvo u obrazovnim ustanovama u svim krajevima BiH.

 

 

ARISE: Akcija za smanjenje nejednakosti u obrazovanju četverogodišnji je projekat pokrenut u martu 2020. godine, i finansiran putem Instrumenta za pretpristupnu pomoć (IPA) EU.

1 Decembra, 2021

0 responses on "Koalicija za smanjenje nejednakosti u obrazovanju počela sa radom"

Leave a Message

Copyright © 2023 Centar za obrazovne incijative Step by Step
Instagram