• Login

  • Warning: Use of undefined constant BP_REGISTER_SLUG - assumed 'BP_REGISTER_SLUG' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/vhosts/inskola.com/httpdocs/wp-content/themes/wplms-childh-theme/header-transparent.php on line 81
    Sign Up
  • Nema proizvoda u korpi

Kemal Hadžić: Moramo graditi sistem gdje će djeca biti partneri u razvoju

Ove srijede u Besjedama je gostovao Kemal Hadžić, generalni direktor i vlasnik konsultanske kuće Key Consluting. Njegov domen ekspertize uključuje, između ostalog strategija razvoja, poslovne transformacije, operativno restruktuiranje, krizni menadžment i druge menadžmentske poslove.

Kemal je sin prosvjetne radnice, te je od malih nogu svjestan koliko je obrazovanje bitno i svjestan je da se čitava ekonomija zasniva na znanju i istraživanjima. Kao uspješan poduzetnik zna koliko je bitno ulagati u obrazovanje, te je sponzorirao studentski simpozij u okviru konferencije koju organizira BHAAAS. Prepoznajući ogroman potencijal talenata u BiH kao problem je naveo nedostatak povezanosti sa tržištem rada, pored toga i manjak usklađenosti znanja i potrebe tržišta koje se ekstremno brzo razvija i mijenja.

Kemal je u dvije firme organizirao interne organizacijske centre iz razloga što obrazovni sistem nije proizveo radnike koji bi odgovarali specifičnom tržištu.

Ovaj modelom je dokazano da edukatori mogu biti svi i da je znanje koje osoba posjeduje potrebno dijeliti. „Ne možemo odvojiti poduzetništvo od obrazovanja. Mi moramo zajedno djelovati, moramo slušati jedni druge, moramo uvažavati jedni druge i moramo pomagati jedni drugima.“ rekao je Kemal.

U kontekstu održive budućnosti Kemal je naveo planiranje, strategiju i zajednički cilj kao najbitnije osnove na kojima je moguće graditi održivu budućnost jedne firme ili institucije. Takođe, jedan od bitnih modela koji je sve popularniji jeste transparentnost o primanjima svih zaposlenih, kao i transparentnost zadataka koje uposlenici imaju. Ovakav model poslovanja se pokazao kao veoma dobar i na neki način humanizira biznis sektor.

Pratite ljetnju šemu Besjeda svakog ponedjeljka i srijede u 19h na Facebook profilu COI Step By Step i na našem YouTube kanalu. Preporučujemo vam da kliknete “subscribe” i ?  na našem YouTube kanalu kako biste primali obavijesti o našim sadržajima.

18 Augusta, 2021

0 responses on "Kemal Hadžić: Moramo graditi sistem gdje će djeca biti partneri u razvoju"

Leave a Message

Copyright © 2023 Centar za obrazovne incijative Step by Step
Instagram