• Login

  • Warning: Use of undefined constant BP_REGISTER_SLUG - assumed 'BP_REGISTER_SLUG' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/vhosts/inskola.com/httpdocs/wp-content/themes/wplms-childh-theme/header-transparent.php on line 81
    Sign Up
  • Nema proizvoda u korpi

Ibrahimpašić: Mi sami sebe moramo da poguramo kako bismo imali bolje obrazovanje

U drugoj specijalnoj epizodi koju smo snimili nadomak Bihaća, posvećenu TiMu Zajednice inovativnih nastavnika/ca Nedim i Namir su ugostili Bernadina Ibrahimpašića sa Pedagoškog fakulteta u Bihaću.

Na početku razgovora podsjetili smo se naše drage Radmile, koja je jednom prilikom naglasila budućim radnicima u obrazovanju da je nizak status radnika iz obrazovanja u društvu, kako finansijski tako i društveni status.

Namir nas je podsjetio na poražavajuće rezultate više istraživanja koja su dokazala da je obrazovanje u BiH velikom problemu. 

Gospodin Ibrahimpašić je rekao da su njegovi studenti, koji dođu da se obrazuju na Pedagoškom fakultetu, zaista tu iz ljubavi. Smatra da i oni a i svaki drugi radnici u obrazovanju svaki put kada ulaze u učionicu treba da se pitaju zašto rade to što rade i da na taj način propituju svoju svrhu na tom radnom mjestu.

Svaki uspjeh ili neuspjeh u obrazovanju se prije ili kasnije pokaže, kazao je gospodim Ibrahimpašić. Izmjene u obrazovanju moraju da se dogode putem političkih linija i ljudi u obrazovanju moraju da se bave politikom da bi postigli bolje uslove za svoj rad i unaprijedili obrazovanje u BiH.

Gospodin Ibrahimpašić je govorio i o problemu u kojem se obrazovanje smatra velikim potrošačem u društvu, što je pogrešan smjer razmišljanja o obrazovanju.

Pedagoški fakultet u Bihaću nudi dvopredmetne studije upravo iz razloga da bi osoba imalu veću šansu na tržištu rada a i na taj način se organizacija rada obrazovnih institucija olakšava.

Optimizam u obrazovanju vidi u ljudima u obrazovanju. “Mi sami sebe moramo da poguramo” kazao je gospodin Ibrahimpašić.

Ohrabrujemo vas sve da sami sebe pogurate i suočite se sa sobom i time postanete bolji nastavnici i nastavnice i da našu sljedeću Besjedu pratite iduće srijede na našem YouTube kanalu.

4 Juna, 2021

0 responses on "Ibrahimpašić: Mi sami sebe moramo da poguramo kako bismo imali bolje obrazovanje"

Leave a Message

Copyright © 2023 Centar za obrazovne incijative Step by Step
Instagram