• Login

  • Warning: Use of undefined constant BP_REGISTER_SLUG - assumed 'BP_REGISTER_SLUG' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/vhosts/inskola.com/httpdocs/wp-content/themes/wplms-childh-theme/header-transparent.php on line 81
    Sign Up
  • Nema proizvoda u korpi

Edhem Fočo: „Promjena obrazovanja ne može da se desi u jednoj školi, već mora čitav sistem da se promjeni“

Edhem Fočo: „Promjena obrazovanja ne može da se desi u jednoj školi, mora čitav sistem da se promjeni“

Besjede o obrazovanju su ove sedmice doživjele utopijski scenario o kojem sanjaju svi podcasti, jedna od najvećih medijskih kuća u regionu je pokazala interesovanje i to ni manje ni više, nego da pošalje svog izvršnog direktora da gostuje kod Nedima i Namira. Edhem Fočo, izvršni direktor Al Jazeera Balkans je govorio o počecima ove medijske kuće, koja je veza medija i obrazovanja, kakvo obrazovanje trebaju imati novinari, kako izgleda školovanje iz roditeljskog ugla i šta Besjede mogu naučiti od Edhema.

 

O početku Al Jazeere na Balkanu, rekao je da je se ono desilo prilično nekonvencionalno i spontano, ispričajući priču o prvom sastanku sa predstavnicima Al Jazeere. Dinamika raznolike redakcije, prve postave novinara koji su se okupili iz cijelog regiona, je bila vrlo interesantna i za sve aktere vrlo edukativna.

 

Medijski standardi postavljeni od strane velikih svjetskih medija jesu temelj Al Jazeere, ali isto tako su i prilagođeni publici u mjeri u kojoj to profesija dozvoljava i stalno se i prilagođavaju.

 

Od gimnazijalca iz Sarajeva do studenta prava u Maleziji, obrazovni put Edhema Foče je prvenstveno avanturističan i baziran na praktičnom učenju. Kao roditelj čija su djeca u obrazovnom sistemu Bosne i Hercegovine, Fočo smatra da se fokus mora vratiti na pojedinačne kvalitete djece.

 

Ova emisija nije mogla da prođe bez savjeta kako da Besjede pozicioniramo visoko na medijskom nebu, a to je svakako njegovanje i privlačenje mlađe publike.

Gledajte i slušajte Besjede o obrazovanju svake srijede u 19h na Facebook profilu Besjeda o obrazovanjuInstagram i Facebook profilu COI Step By Step i na našem YouTube kanalu. Pozivamo vas da nam pišete prije, tokom i nakon emisije, kako bismo njegovali dijalog sa vama i crpeli inspiraciju iz vaših predloga, pohvala, kritika, sugestija i pitanja.

0 responses on "Edhem Fočo: „Promjena obrazovanja ne može da se desi u jednoj školi, već mora čitav sistem da se promjeni“"

Leave a Message

Copyright © 2023 Centar za obrazovne incijative Step by Step
Instagram