• Login

  • Warning: Use of undefined constant BP_REGISTER_SLUG - assumed 'BP_REGISTER_SLUG' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/vhosts/inskola.com/httpdocs/wp-content/themes/wplms-childh-theme/header-transparent.php on line 81
    Sign Up
  • Nema proizvoda u korpi

Dodijeljene nagrade za najinovativnije nastavnike i nastavnice za 2021. godinu

Svečana ceremonija uručenja priznanja nastavnicima i nastavnicima za inovativne prakse je održana šesti put u organizaciji Centra za obrazovne inicijative Step by Step i uz podršku partnera i donatora. Svečana ceremonija dodjele nagrada u čast plemenite nastavničke profesije, jedine takve u zemlji, održana je u Bosanskom kulturnom centru u Sarajevu.

 

“Društvo smo koje je pred djecu i mlade ove zemlje stavilo brojne izazove. Unatoč tome, nastavnici zaista čine razliku, i to do 30% u ukupnom uspjehu djeteta. Dakle, kvalitetan nastavnik/ca uveliko poništava čak i lošu startnu poziciju djeteta. Dobri ljudi, večeras ćemo zaista slaviti nastavničku profesiju u najsjajnijem svjetlu. Vas, koji zaista činite razliku. Znamo da ste umorni, znamo da ste dali sve od sebe i utoliko smo vam još više zahvalni”, rekao je izvršni direktor COI Step by Step otvarajući ceremoniju.

Tradicionalno vrlo emotivna ceremonija koja simbolično nagrađuje upravo one koji su zbilja važni, koji odgajaju i oblikuju nove generacije u čijim je rukama budućnost ove i svake druge zemlje – nastavnike i nastavnice, započela je sjećanjem na Radmilu Rangelov Jusović, dugogodišnju direktoricu Step By Stepa. Rada, njena energija i posvećenost su za zajednicu nastavnika i nastavnica ostali kao vječna inspiracija i podsjetnik kako plemenita namjera može napraviti veliku razliku.

 

Od prispjelih inovativnih praksi koje su slali nastavnici i nastavnice iz cijele Bosne i Hercegovine odabrano je pedeset nominiranih u pet kategorija, a nagrađene su prakse, po kategorijama:

  1. Dobitnica u kategoriji 1, Odgajatelji/ce u predškolskom odgoju i obrazovanju, je Biljana Pavlović, Dječiji vrtić „Radost“ iz Prijedora, praksa „Kocku baci – zagonetku kaži“.
  2. Dobitnica u kategoriji 2, Učitelji/ce razredne nastave u osnovnim školama, je Milena Đorojević, JU OŠ „Sveti Sava“ iz Novog Grada, praksa „Mali vremeplovci“.
  3. Dobitnica u kategoriji 3, Predmetni nastavnici/e u osnovnim školama, je Edita Kevro, JU OŠ „Drežnica“ iz Mostara, praksa „Paleografski ambasadori“.
  4. Dobitnik u kategoriji 4, Predmetni nastavnici/e u srednjim školama, je Anes Hadžiomerović, Druga gimnazija Mostar, praksa „CubSat kocka – nano-satelit“.
  5. Dobitnica u kategoriji 5, Stručni saradnici/e na svim nivoima odgoja i obrazovanja, je Arijana Alispahić, JU OŠ „Sokolje“ iz Sarajeva, praksa „Pen Pal – učeniku ima ko da piše…“

Specijalno priznanje u oblasti “Zelene pedagogije” pripala je praksi nominovanoj u kategoriji 4, Amiru Hadžiću iz JUMS Elektrotehničke škole iz Tuzle, i to za praksu pod nazivom “Parlamentarna debata – riješavanje problema aerozagađenja u gradu Tuzla”.

 

U emotivnim govorima kojima su se nastavnice i nastavnici zahvalili na nominacijama i nagradama naglasili su kako im mogućnost da učestvuju u velikim i dobrim pričama poput ove znači nemjerljivo i kako je cijela nastavnička zajednica motivirana ovom nagradom kao priznanjem za svoj rad.

26 Decembra, 2021

0 responses on "Dodijeljene nagrade za najinovativnije nastavnike i nastavnice za 2021. godinu"

Leave a Message

Copyright © 2023 Centar za obrazovne incijative Step by Step
Instagram