Dijana Galić i Sanja Budimir, pobjednice NIN 2019 u kategoriji stručni saradnici na svim nivoima obrazovanja

Još malo i dočekali smo, Ceremonija dodjele Nagrada za inovativne nastavnike/ce u 2020. godini  je sutra u 19:00 na našim društvenim mrežama i portalima naših medijskih partnera. Još večeras i sutra, prije nagrade imate priliku inspirirati se i pogledati premijerne kratke filmove o  prošlogodišnjim dobitnicima. Slavimo ih dok dočekujemo nove pobjednike.
Dijana Galić i Sanja Budimir u kratkom pobjedničkom filmiću koji smo snimili pokazuju nam koliko je važno razmišljati van okvira i poticati druge da razmišljaju tako, naročito djecu. Djeci treba probuditi svijest, otvoriti mogućnosti, da oni sami uvide, napominje ravnateljica Galić, govoreći o tome šta je potrebno osigurati djeci da uvide čari određenog zanimanje. Direktorica i pedagogica uputile su se u pripremu niza radionica u kojima su profesionalci predstavljali zanimanja – sva jednako.  U videu, klikom OVDJE pogledajte na koji način su realizirale praksu Moje zanimanje/moj izbor, i na zanimljiv način pomogle učenicima svoje škole da samostalno izaberu svoje zanimanje.
I učenici, i dugi nastavnici u školi su uvidjeli značaj ovih radionica i rado su učestvovali u njima. Učenici su na radionicu gledali kao na zabavu, a anketa je pokazala da prije i poslije radionica je pokazala da su radionice promijenile interesovanja učenika. Na ovaj način i zajednica je pokazala na koji način može podržati školu. Svoju profesiju i dalje trebamo njegovati, trebamo raditi svoj posao, biti odgovorni, zbog ove sve djece koja čekaju samo na nas. Budite i dalje aktivni, inovativni i nemojte se predati poruka je sa mjesta u kojem se oblikuje za čitav život.
Budite sa nama i sa inovativnim nastavnicima sutra u 19 h, zajedno ćemo proglasiti najinovativnije.
.
20 Decembra, 2020

0 responses on "Dijana Galić i Sanja Budimir, pobjednice NIN 2019 u kategoriji stručni saradnici na svim nivoima obrazovanja"

Leave a Message

Copyright © 2023 Centar za obrazovne incijative Step by Step
Instagram

Molim unesite e-mail adresu: