• Login

  • Warning: Use of undefined constant BP_REGISTER_SLUG - assumed 'BP_REGISTER_SLUG' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/vhosts/inskola.com/httpdocs/wp-content/themes/wplms-childh-theme/header-transparent.php on line 81
    Sign Up
  • Nema proizvoda u korpi

Dalibor Tanić: BH povorka ima funkciju da propituje vrijednosti građana

Ove 98. srijede po redu, u novoj epizodi obrazovnog podcasta Besjede o obrazovanju, naši dragi voditelji Nedim i Namir, ugostili su Dalibora Tanića, novinara i aktivistu.

Razgovor su započeli jednim od najznačajnijih događaja u BiH u 21. veku a to su „JMBG protesti“. Prisjećajući se na te dane iz 2013. godine, prisutni u studiju su se složili da imaju pozitivne emocije vezano za ove proteste, pogotovo zbog solidarnosti koja je tada bila na visokom nivou u društvu.

Govoreći o obrazovanju, gospodin Tanić je rekao „žao mi je što su naše obrazovne institucije, škole izgubile odgojni momenat.“ Takođe, ovu generaciju koja sada odrasta moramo da učimo kritičkom mišljenju i solidarnosti, i to dok su još mladi kako bismo izgradili generaciju koja će znati da se izbori za sebe.

Građanski plenumi koji su nastali nakon „JMBG protesta“ su nakon više decenija bili prvi momenti gdje su građani osjetili moć osvajanja javnog prostora.

BH povorka je povorka koja brani ljudska prava i njeguje solidarnost. „Poziv da se pridruže povorci je upućen svima.“ rekao je Tanić koji je i član organizacionog odbora BH povorke. Još jedna funkcija BH povorke je propitivanje vrijednosti građana.

Preporuke za čitanje našeg gosta je knjiga „Sapijens – Kratka historija čovečanstva“ Hararija a druga preporuka je knjiga „Blank“ autora Feđe Štukana.

Pratite nas svake srijede u 19h na Facebook profilu Besjeda o obrazovanjuInstagram i Facebook profilu COI Step By Step i na našem YouTube kanalu. Preporučujemo vam da kliknete “subscribe” i zvono na našem YouTube kanalu kako biste primali obavijesti o našim sadržajima. A možete nas podržati i putem Patreon-a gdje nam možete donirati novac za produkciju budućih Besjeda.

0 responses on "Dalibor Tanić: BH povorka ima funkciju da propituje vrijednosti građana"

Leave a Message

Copyright © 2023 Centar za obrazovne incijative Step by Step
Instagram