• Login

  • Warning: Use of undefined constant BP_REGISTER_SLUG - assumed 'BP_REGISTER_SLUG' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/vhosts/inskola.com/httpdocs/wp-content/themes/wplms-childh-theme/header-transparent.php on line 81
    Sign Up
  • Nema proizvoda u korpi

Boško Jovičić, pobjednik NIN 2019 u kategoriji učitelji

Nekoliko dana je do Ceremonije dodjele Nagrada za inovativne nastavnike/ce u 2020. godini. Svaku noć, u 19:00 na našim društvenim mrežama imate priliku inspirirati se i pogledati premijerne kratke filmove o našim prošlogodišnjim dobitnicima nagrada. Slavimo ih dok dočekujemo nove pobjednike.
Boško Jovičić u kratkom filmiću koji smo snimili govori kako je njegova inovativna praksa “Kreativci na djelu” potaknuta ustvari dosadom koja nastaje ukoliko samo slijedite nastavni plan i program.  Za Boška je važan muzički i medijski aspekt, pa u videu klikom OVDJE  pogledajte kako to izgleda kad učenici slikaju, plešu, snimaju filmove i uče kroz asocijacije.  Boško za učenike priprema i filmsku sekciju koja je rezultirala kratkim filmom koji su napravili učenici. Zadaća pod nazivom Detektiv Ogi koju priprema za učenike kombinira sve predmete i njegova misija je uspješna -učenici traže još zadataka! Od njih smo čuli da Boškovi časovi nisu dosadni, nego prepuni “fazona i trikova”, i na taj način, kako on to sam kaže, širi horizont učenicima.
Nemojte se obeshrabriti, sada su nam inovacije potrebne više nego ikada, samo rad jer nikad ne znaš ko tebi sjedi u učionici, za kraj kaže Boško svojim kolegama nastavnicima.
Večeras smo posvećeni predmetnim nastavnicima u osnovnim školama, te ćemo permijerno prikazati film Mahira Mališevića, prošlogodišnjeg pobjednika u ovoj kategoriji. Budite sa nama na Facebook-u u 19 h. Uživajte, komentarišite, dijelite dalje! Neka dobra priča dođe do svih naših nastavnika i nastavnica.
16 Decembra, 2020

0 responses on "Boško Jovičić, pobjednik NIN 2019 u kategoriji učitelji"

Leave a Message

Copyright © 2023 Centar za obrazovne incijative Step by Step
Instagram