Adila Salibašić, pobjednica NIN 2019 u kategoriji srednjih škola

I posljednji dan do Ceremonije dodjele Nagrada za inovativne nastavnike/ce u 2020. godini, na našim društvenim mrežama  premijerno smo prikazali kratke filmove o prošlogodišnjim dobitnicima nagrada, kako bismo i vas inspririrali. Slavimo prošlogodišnje pobjednike dok dočekujemo nove. Predstavili smo pobjednike u kategoriji srednjih škola, Adilu Salibašić i Vedrana Zubića, nevjerovatne geografa koji snažno zagovaraju za bolje obrazovanje.
Adila Salibašić u kratkom filmiću koji smo snimili pokazuje nam kako je njena želja da se sa mladim ljudima radi kvalitetno i kontinuirano, na usavršavanju njihovih životnih vještina dovela do toga da inovira praksu koja prevazilazi učionicu i okuplja djecu i nastavnike/ce iz čitave Bosne i Hercegovine. Kako to izgleda kada mladi vide gdje je ta prepreka u Bosni i Hercegovini, i budu dio vlasti kroz trogodišnji projekat DO.BA koji podrazumijeva simulaciju rada državnog nivoa vlasti, i šta to znači za njih pogledajte u videu OVDJE .
Na ovaj način, svi uključeni nastavnici pripremali su djecu za život, a osnovni cilj je bio da na kraju srednje škole učenici imaju određena zanja i vještine koje će im koristiti u daljem školovanju. Drage kolege, nemojte dozvoliti da vam ova situacija ubije  ljubav prema vašem zanatu. Naš zanat je jedan od najljepših na svijetu; to možemo iskorisiti i napraviti sjajne priče, poručila je prošlogodišnja pobjednica kolegama.
Sa ovim premijernim filmićem završili smo naš petodnevni serijal, ali ne i borbu za bolje obrazovanje i bolji status nastavnika i nastavnica. Uživajte, komentarišite, dijelite dalje! Neka dobra priča dođe do svih naših nastavnika i nastavnica.
20 Decembra, 2020

0 responses on "Adila Salibašić, pobjednica NIN 2019 u kategoriji srednjih škola"

Leave a Message

Copyright © 2023 Centar za obrazovne incijative Step by Step
Instagram

Molim unesite e-mail adresu: