12. Regionalna konferencije Zajednice inovativnih nastavnika/ca_online edition


 

Ovogodišnja, 12. po redu Regionalna konferencija odvija se u vremenu punom neizvjesnosti, nedoumica i izazova. No, kao i uvijek, njen je cilj da se okupimo, povežemo i osnažimo, da osjetimo da pripadamo velikoj zajednici prosvjetara i da smo tu jedni za druge kako bismo lakše prebrodili sve izazove.

Konferencija „I ovo je škola“ ima za cilj otpočeti dijalog o mnogobrojnim neodgovorenim pitanjima povezanim sa kvalitetom odgoja i obrazovanja, pravom na pristup svakog djeteta i uloge koju svako od nas ima u tom procesu.

Teme četvorodnevne konferencija su:

  1. ISTRAŽIVANJA: I ovo nam je škola (ili kao pitanje Šta nam je škola?) – predstavljamo rezultate istraživanja persepcije učenika, roditelja i nastavnika o realizovanom nastavnom procesu tokom pandemije C19 i razgovaramo o tome šta smo iz ovih rezultata naučili.
  1. NASTAVNIČKE MREŽE: Ovo je naša škola (nastavničke mreže prije, tokom i nakon pandemije) – podsjećamo na snagu ljudske povezanosti kroz razgovor i iskustva predstavnika/ca nastavničkih mreža koje su dale nemjerljiv doprinos nesebično dijeleći svoja znanja i iskustva.
  1. UPRAVLJANJE ŠKOLAMA: I ovako se vodi škola (Kako se vodi škola?) – razgovaramo sa direktorima i stručnim saradnicima o svim izazovima sa kojima se susretala škola u proteklom periodu i onima koji ih očekuju u nastupajućoj školskoj godini.
  1. NOVE INICIJATIVE: Kuda ide ova škola? – Šta dalje? Zašto je upravo sada važno otvarati pitanja kvalitetnog obrazovanja i uloge efikasnih, kreativnih i inovativnih nastavnika? Predstavljamo vam neke stare i neke nove inicijative.

VAŠE UČEŠĆE JE VAŽNO!

Tokom svakog od četiri dana biće održane dvije sesije i Besjede o obrazovanju. Prva sesija ima za cilj otvoriti mnoga važna pitanja i ponuditi primjere iz prakse, dok je druga sesija prilika za razmjenu, dijalog i raspravu u malim grupama. Neka se čuje i vaš glas!

Bedjede o obrazovanju, emitovaće se uživo u svom redovnom večernjem terminu od 19.00 – 20.00, pa će i to biti prilika da postavljate pitanja i dajete svoje komentare.

21 Avgusta, 2020

0 responses on "12. Regionalna konferencije Zajednice inovativnih nastavnika/ca_online edition"

Leave a MessageThe contents of this website and documents do not reflect the opinion of the US Agency for International Development (USAID) or the US Government.

Sadržaj ove web stranice i dokumenata ne odražava mišljenje Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) ili Vlade Sjedinjenih Američkih Država.

Centar za obrazovne incijative
Step by Step
Kralja Tvrtka 1, 71 000 Sarajevo
Tel. +387 33 66 76 73
Fax. +387 33 26 79 90
E-mail. office@coi-stepbystep.ba
www.sbs.ba

top
Powered by DOC.ba. Copyright © 2018 Centar za obrazovne incijative Step by Step
Idi na alatnu traku