• Login

 • Warning: Use of undefined constant BP_REGISTER_SLUG - assumed 'BP_REGISTER_SLUG' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/vhosts/inskola.com/httpdocs/wp-content/themes/wplms-childh-theme/header-transparent.php on line 81
  Sign Up
 • Nema proizvoda u korpi

12. Regionalna konferencije Zajednice inovativnih nastavnika/ca_online edition

 

Ovogodišnja, 12. po redu Regionalna konferencija odvija se u vremenu punom neizvjesnosti, nedoumica i izazova. No, kao i uvijek, njen je cilj da se okupimo, povežemo i osnažimo, da osjetimo da pripadamo velikoj zajednici prosvjetara i da smo tu jedni za druge kako bismo lakše prebrodili sve izazove.

Konferencija „I ovo je škola“ ima za cilj otpočeti dijalog o mnogobrojnim neodgovorenim pitanjima povezanim sa kvalitetom odgoja i obrazovanja, pravom na pristup svakog djeteta i uloge koju svako od nas ima u tom procesu.

Teme četvorodnevne konferencija su:

 1. ISTRAŽIVANJA: I ovo nam je škola (ili kao pitanje Šta nam je škola?) – predstavljamo rezultate istraživanja persepcije učenika, roditelja i nastavnika o realizovanom nastavnom procesu tokom pandemije C19 i razgovaramo o tome šta smo iz ovih rezultata naučili.
 1. NASTAVNIČKE MREŽE: Ovo je naša škola (nastavničke mreže prije, tokom i nakon pandemije) – podsjećamo na snagu ljudske povezanosti kroz razgovor i iskustva predstavnika/ca nastavničkih mreža koje su dale nemjerljiv doprinos nesebično dijeleći svoja znanja i iskustva.
 1. UPRAVLJANJE ŠKOLAMA: I ovako se vodi škola (Kako se vodi škola?) – razgovaramo sa direktorima i stručnim saradnicima o svim izazovima sa kojima se susretala škola u proteklom periodu i onima koji ih očekuju u nastupajućoj školskoj godini.
 1. NOVE INICIJATIVE: Kuda ide ova škola? – Šta dalje? Zašto je upravo sada važno otvarati pitanja kvalitetnog obrazovanja i uloge efikasnih, kreativnih i inovativnih nastavnika? Predstavljamo vam neke stare i neke nove inicijative.

VAŠE UČEŠĆE JE VAŽNO!

Tokom svakog od četiri dana biće održane dvije sesije i Besjede o obrazovanju. Prva sesija ima za cilj otvoriti mnoga važna pitanja i ponuditi primjere iz prakse, dok je druga sesija prilika za razmjenu, dijalog i raspravu u malim grupama. Neka se čuje i vaš glas!

Bedjede o obrazovanju, emitovaće se uživo u svom redovnom večernjem terminu od 19.00 – 20.00, pa će i to biti prilika da postavljate pitanja i dajete svoje komentare.

29 Aprila, 2021

1 responses on "12. Regionalna konferencije Zajednice inovativnih nastavnika/ca_online edition"

 1. Prijavljujem se za 12. REGIONALNU KONFERENCIJU.
  Srdačan pozzzz,
  Slađana Lolić

Leave a Message

Copyright © 2023 Centar za obrazovne incijative Step by Step
Instagram