• Login

  • Warning: Use of undefined constant BP_REGISTER_SLUG - assumed 'BP_REGISTER_SLUG' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/vhosts/inskola.com/httpdocs/wp-content/themes/wplms-childh-theme/header-transparent.php on line 81
    Sign Up
  • Nema proizvoda u korpi

Upoznajmo se – Amira Idrizović

Upoznajmo se – Amira Idrizović

Ono čemu težim u svom radu sa djecom je da ostvarim u najvećoj mjeri: međusobno uvažavanje i povjerenje, pravednost, dobre međusobne odnose, našu međusobnu podršku i ohrabrenje, stalnu međusobnu saradnju, partnerski odnos s roditeljima; sigurnost djece, okruženje koje podstiče i motivira učenje, kvalitet  rada; kreativnost i inovativnost; slobodu izražavanja naših ideja i zamisli; kritičnost i samokritičnost; postavljanje individualnih i zajedničkih ciljeva; učestvovanje sve djece u svim aktivnostima u skladu sa svojim mogućnostima; snažno razvijen osjećaj zajedničkog cilja.

Želim da  moji učenici nauče i žive najvažnije životne vrijednosti , maksimalno razviju svoje sposobnosti, da budu zadovoljni i sretni, da vole ići u školu, da vole biti zajedno, …

Jako  mi je važno da zajedno  postignemno  osjećaj da je ovo njihov razred u kojem vole biti, u kojem jedni drugima pomažemo i u kojem zajedno učimo, napredujemo i rastemo. Ako to uspijemo zajedno postići, onda će doći i rezultati i onda možemo sve. Osoba koja stoji na mjestu je već prestala učiti, napredovati i rasti. Mislim da sam na dobrom putu i da trebam ustrajati na tome.

MOJ MOTO: PRIJATELJSTVO – SARADNJA – UČENJE – KREATIVNOST – PRIMJENA –  KOMPETENCIJA

VAŽNO MI JE: UVAŽAVANJE, ZADOVOLJSTVO UČENIKA I RODITELJA, KAO I MOJE OSOBNO ZADOVOLJSTVO; UČENJE I POUČAVANJE ; ODGOVORNOST ; ZAJEDNIČKI USPJEH

KRATAK OPIS PRAKSE NOVINOVANE ZA NAGRADU ZA INOVATIVNE NASTAVNIKE:

U razredu smo pokrenuli našu stranicu – oglasnik „Palčići.ba“. To nije prava web stranica našeg razreda, nego jedna malo drugačija stranica-oglasnik. To je naša „pisana stranica – oglasnik“ na kojoj smo tražili pomoć u učenju od drugara u svom razredu iz različitih oblasti života ili nudili takvu pomoć svojim drugarima.

Na prvom „oglasniku za traženje pomoći“ učenici su upisivali svoje ime i tražili pomoć koja im je bila potrebna od svojih drugara iz različitih oblasti (Maternji jezik, Matematika, Engleski jezik, Priroda i društvo, Mobilna tehnologija i informatika, Umjetnost, Sport, Muzika, …). Na drugom „oglasniku za nuđenje pomoći“ učenici su upisivali svoje ime i nudili pomoć svojim drugarima iz različitih oblasti (Maternji jezik, Matematika, Engleski jezik, Priroda i društvo, Mobilna tehnologija i informatika, Umjetnost, Sport, Muzika, …).

Na taj način smo dobili manje grupe za učenje i izučavanje određenih oblasti, kao i njihove voditelje-mentore (eksperte). Nakon toga smo detaljno definirali oblasti i podoblasti čije je izučavanje dodatno potrebno učenicima. I konkurs je otvoren.

Naravno za podučavanje svake te oblasti i podoblasti su se prijavili učenici eksperti. Odredili smo termine kada određene grupe imaju svoje aktivnosti. Voditelji-mentori su se trebali dobro pripremiti za „svoje radionice“. Za sve svoje ideje i zamisli mogli su da računaju na moju pomoć i pomoć nekolicine roditelja.

„Radionice“ su zaista bile posjećene i aktivne. I sama sam bila oduševljena njihovim idejama, kreativnošću i zalaganjem. Školske ocjene su se povećale, kao i učenička aktivnost u školi i kod kuće, njihovo samopouzanje, razredna klima, prijateljstvo i podrška. Na kraju razreda svi učenici su dobili diplome i potvrde za svoje učešće,rad i trud.

Copyright © 2023 Centar za obrazovne incijative Step by Step
Instagram