• Login

  • Warning: Use of undefined constant BP_REGISTER_SLUG - assumed 'BP_REGISTER_SLUG' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/vhosts/inskola.com/httpdocs/wp-content/themes/wplms-childh-theme/header-transparent.php on line 81
    Sign Up
  • Nema proizvoda u korpi

Željka Zovko

Ekspertize:

Pedagoška uvjerenja:

Moj rad se zasniva na tome da na kreativan i djeci zanimljiv način prikažem sve ljepote glazbene umjetnost, te da u djeci probudim ljubav prema kvalitetnoj glazbi i da ih inspiriram da se i oni sami počnu baviti glazbom na bilo koji način (pjevanje, sviranje nekog instrumenta, skladanje itd.) U nastavi se mnogo služim modernom tehnologijom i modernom metodom rada, te kroz igru želim stvoriti ugodnu i motivirajuću atmosferu u razredu. Kroz kreativno osmišljene igre i zadatke trudim se djeci približiti glazbu na njima blizak način. Nastojim svoje znanje stalno nadograđivati pa tako mnogo vremena provodim tražeći i osmišljavajući nove ideje kako bih obogatila svoje znanje i bila stalno u toku sa pedagoškim strujama iz raznih krajeva svijeta, te kako bih što bolje to znanje podijelila sa svojim učenicima. Posao koji radim zahtjeva veoma dobru psihofizičku spremnost. Na satu u trajanju od 45 minuta pored stečenog znanja kojega sam usvojila i dijelim sa djecom, dosta se krećem, plešem, pjevam, sviram, glumim, te konstantno nastojim održavati dobru i kreativnu atmosferu, ali uz red i disciplinu. Nastojim da djeci sat glazbene kulture bude mjesto gdje će dolaziti sa osmjehom na licu i priželjkivati radosno naš novi glazbeni susret.

Smatram da posao koji radim jest posao u kojem mogu pokazati svoje vještine, naučiti neke nove, napredovati, umjetnički se izražavati i kojem mogu doprinijeti na kvalitetan način, te otkriti nove mlade talente i poticati da razvijaju svoj talent.

KRATAK OPIS PRAKSE
Mjuzikl radionica kao inovacija u nastavi glazbene kulture održala se tokom 2015./2016. školske godine u osnovnoj školi Ivan Gundulić i osnovnoj školi Cim pri nastavi glazbene kulture.
Mjuzikl radionica spojila je gotovo sve umjetnosti ples pjevanje, glumu scensku i likovnu umjetnostu, te joj je cilj bio potaknuti kreativnost i stvaralaštvo, osloboditi potencijal, udaljiti djecu s ulice, od televizora i računala, ukazati na važnost živog vršnjačkog druženja, te razvoj osobnosti kod djece usmjeravti u pozitivnom smjeru. Isto tako cilj joj je bio povezati djecu iz različitih škola, razvijati njihove glazbene, plesne i glumačke sposobnosti, timski rad i naravno upoznati ih bolje sa složenim glazbeno-scenskim djelom mjuzikl

Priprema: Mjuzikl radionica u nastavi glazbene kulture

Pogledaj praksu
24 Jula, 2018
Copyright © 2023 Centar za obrazovne incijative Step by Step
Instagram