• Login

  • Warning: Use of undefined constant BP_REGISTER_SLUG - assumed 'BP_REGISTER_SLUG' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/vhosts/inskola.com/httpdocs/wp-content/themes/wplms-childh-theme/header-transparent.php on line 81
    Sign Up
  • Nema proizvoda u korpi

VALERIJA DODIG

Ekspertize:

Pedagoška uvjerenja:

Odabirom profesije odabrala sam i svoj način života koji me svakodnevno usrećuje i pruža ogromno zadovoljstvo. Dijete pred sobom doživljavam kao „malog čovjeka s velikim mogućnostima“ kojeg treba pravilno usmjeriti i dati mu unutarnji poticaj kako bi rastao, razvijao se i jednoga dana kvalitetno pridonosio sebi i zajednici u kojoj živi.
Suvremena nastava traži i od učitelja i od učenika nove poglede na svijet. Konačni zajednički cilj nam je razvoj kompetencija potrebnih za budućnost, stvoriti učenika sposobnog za samostalno i cjeloživotno učenje. Razni izazovi stoje pred nama, kao i ova s pandemijom, ali uvijek sam mišljenja kako je potrebno svakom izazovu odgovoriti na najbolji mogući način i pronaći u svemu tračak nade i pozitivne energije. Učenici moraju u učitelju prepoznati osobu koja ima jaku motivaciju odgovoriti na pitanja današnjice i svojim primjerom potaknuti interes sviju njih. Oni vole biti prepoznati u interesima i željama, a na nama je da osmislimo aktivnosti i stvaramo takvu razrednu atmosferu čiji rezultat jedino može biti uspješnost.

KRATAK OPIS PRAKSE:
Suočeni sa covid pandemijom kao glavni izazov meni učitelju je bio pokušati održati koliko-toliko motivaciju za rad, interes za školu općenito a posebno očuvati mentalno zdravlje djece. Radom u grupama narušio se onaj doživljaj škole koji ima svoj početak i kraj, prijatelji su bili podijeljeni a da to nisu željeli. Sve je to utjecalo na odnos prema radu i količini znanja koju djeca trebaju ponijeti sa sobom dalje.
U lipnju smo organizirali kviz koji je trajao čak 4 dana (polufinale je bilo neizvjesno i proteglo se na dva dana). Kviz se sastoji od prednatjecanja, polufinala i finala i ponavljalo se i provjeravalo koliko osnovnog znanja učenici imaju na kraju razredne nastave. Troje najuspješnijih bili su pobjednici koji s najviše znanja prelaze u 6. razred. Ali nisu bili samo oni pobjednici, pobjednici su svi učenici u razredu jer su svi bili aktivni sudionici kviza od početka do kraja (uloge su im se izmjenjivale – od voditelja, članova žirija, tehničke podrške do promatrača).
Atmosfera je bila odlična, svi su se trudili dati najviše od sebe.

Priprema: KOLIKO ZNANJA NOSIM U 6. RAZRED?

Pogledaj praksu
27 Januara, 2022
Copyright © 2023 Centar za obrazovne incijative Step by Step
Instagram