• Login

  • Warning: Use of undefined constant BP_REGISTER_SLUG - assumed 'BP_REGISTER_SLUG' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/vhosts/inskola.com/httpdocs/wp-content/themes/wplms-childh-theme/header-transparent.php on line 81
    Sign Up
  • Nema proizvoda u korpi

SABINA SALETOVIĆ

Ekspertize:

Pedagoška uvjerenja:

Gradeći podržavajući i uvažavajući odnos sa učenicima sa teškoćama u razvoju, defektolog ili nastavnik potiču razvoj učenika u samopouzdanu osobu, potiču usvajanje vještina i znanja, te razvoju osobe koja pridonosi društvenoj zajednici. Ukoliko kroz rad koristimo aktivnosti koje učenike uče empatiji, prepoznavanju i razlikovanju vlastitih i emocija drugih, učenici sa teškoćama u razvoju će sticati osjećaj pripadnosti zajednici, učiti u okolnostima koje podržavaju njihov socijalni razvoj, imati razumijevanje od strane društvene zajednice, podršku i osjećaj zajedništva što i jeste željeni ishod odgojno/obrazovnog procesa učenika sa teškoćama u razvoju – inkluzija i socijalna integracija.

KRATAK OPIS PRAKSE:
„Haljina sa 100 crteža“ je inovativna praksa u radu sa učenicima sa teškoćama u razvoju, koja je nastala 2019. godine. kroz aktivnosti Likovne sekcije internata Zavoda,čija sam voditeljica. Tokom redovnog rada Likovne sekcije, radili smo na dekorisanju prostorija za predstojeću matursku zabavu i došli na temu šta ćemo obući na zabavu. Svojim učenicima sam predložila da mi sami izrade haljinu za maturalnu zabavu, koristeći svoje usvojene vješine i znanja iz Likovne kulture.
Ohrabreni mojom podrškom da oni to mogu i znaju, učenicu su ideju prihvatili i ukrasili su haljinu, koju sam donijela, svojim crtežima, porukama i natpisima.

Priprema: HALJINA SA 100 CRTEŽA

Pogledaj praksu
2 Februara, 2022
Copyright © 2023 Centar za obrazovne incijative Step by Step
Instagram