• Login

  • Warning: Use of undefined constant BP_REGISTER_SLUG - assumed 'BP_REGISTER_SLUG' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/vhosts/inskola.com/httpdocs/wp-content/themes/wplms-childh-theme/header-transparent.php on line 81
    Sign Up
  • Nema proizvoda u korpi

NEDELJKA SIMIĆ I VESNA MALEŠEVIĆ

Ekspertize:

Pedagoška uvjerenja:

Samo predanim radom sa puno ljubavi, dijete treba da se osjeća sigurno i voljeno u krugu vrtića u kome boravi. Uz izradu didaktičkog materijala i igračaka razvijamo kreativnost i funkcionalno znanje kod djece. Nema bolje igračke do one koju izradi vaspitač, ona je je po mjeri djeteta, u skladu je sa njegovim uzrastom i njegovim razvojnim potencijalima. U igri (osnovni metod učenja) dijete koristi svoje misaone sposobnosti (analizu, sintezu, komparaciju, povezivanje sadržaja i sl.); funkcionalno povezivanje sadržaja sa primejerima iz svakodnevnog života iz različitih oblasti. Cilj je stvoriti stimulativno okruženje kroz inovativne metode i primjenu koncepta razmišljanja i učenje kroz pokret i igru. Cilj je da svako dijete i mi kao vaspitači budemo srećni i zadovoljni i da svoje znanje možemo u svakom trenutku prezentovati. Motivisani smo da stvorimo optimalne uslove za pravilan rast i razvoj i da djeci vrtić ostane u lijepom sjećanju.

KRATAK OPIS PRAKSE:
U okviru prakse "Igram se i rastem zdravo" organizovali smo niz aktivnosti kako bismo kod djece razvijali navike zdrave ishrane, povećali svijest o značaju pravovremenog rada sa djecom i istakli značaj i koristi vrtića koji je pored porodice druga karika koja učestvuje u aktiviranju svih potencijala djeteta i pravilnom rastu i razvoju. Naša praksa obuhvata kreativne radionice sa djecom, poligone gdje djeca pored fizičke aktivnosti obavljaju i misaone radnje,rad djece sa zadacima vezanim za pravilnu ishranu, didaktičke igračke koje smo sami izrađivali a koje djecu navode da uče kroz iskustveno učenje i sami dolaze do riješenja. Istakli bismo da smo u vrijeme pandemije ipak uspjeli da kroz naše aktivnosti razvijamo saradnju sa porodicom i to kroz radionice U kuhinji moje bake , a na ulazu u vrtić postavili smo interaktivnu tablu gdje roditelji samo jednim klikom na tablu mogu dobiti savjete vezane za teme koje su sami predlagali i mogu takođe imati uvid u sve aktivnosti koje radimo sa djecom.Naše aktivnosti smo jednim dijelom realizovali u nasoj područnoj jedinici koja se nalazi u seoskoj sredini i raspolaže velikim površinama otvorenog i zatvorenog prostara, okružena borovom šumom i idealna je za boravak djece i učenje u prirodi. Sto smo i iskoristili i naši poligoni su bili od prirodnog materijala.
Naša praksa obuhvata detaljan plan igara i aktivnosti koje smo osmislili sami i izradili sa djecom što ih je dodatno motivisalo da učestvuju u svim aktivnostima.

Priprema: Igram se i rastem zdravo

Pogledaj praksu
25 Januara, 2022
Copyright © 2023 Centar za obrazovne incijative Step by Step
Instagram