• Login

  • Warning: Use of undefined constant BP_REGISTER_SLUG - assumed 'BP_REGISTER_SLUG' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/vhosts/inskola.com/httpdocs/wp-content/themes/wplms-childh-theme/header-transparent.php on line 81
    Sign Up
  • Nema proizvoda u korpi

Merisa Karić

Ekspertize:

Pedagoška uvjerenja:

U radu sa djecom nastojim da kreiram poticajno fizičko okruženje, prilagođeno uzrastu i potrebama djece, tako da je djeci omogućena stimulativna sredina za dječije kreativno stvaralaštvo. U radu sa djecom koristim razne materijale i sredstva, organizujem kreativne radionice u saradnji sa porodicama i podstičem dječije kreativno stvaralaštvo. Nastojim da u toku pedagoške godine djeca aktivno sudjeluju u raznim aktivnostima, pa iz tog razloga u toku godine organizujem kreativne radionice za djecu i roditelje, priredbe i svečanosti sa raznovrsnim sadržajem dječijeg dramskog i muzičkog stvaralaštva.
Mnogo se trudim da unaprijedim programske aktivnosti, dječiju kreativnost, da podstičem kreativnu klimu i pomognem djeci da razviju socijalne kompetencije u stimulativnoj sredini.

KRATAK OPIS PRAKSE
Dramske aktivnosti u radu sa djecom realizovale su se u periodu od četiri godine, u povodu priredbi i svečanosti u vrtićima naše ustanove. Dramske aktivnosti su spojile širok spektar dječijeg kreativnog stvaralaštva, a to su gluma, ples, scenski pokret i dječije likovno stvaralaštvo. Cilj dramatizacije u poticajnom okruženju, kao oblika dječijeg kreativnog izraza u vrtiću, prvenstveno je bio razviti dječiju kreativnost i stvaralaštvo, poticati dječiju maštu, ukazati na značaj druženja kroz međusobnu saradnju, poticati vedro raspoloženje i upoznati sa načinom izvođenja dramatizacije.

Priprema: Dječije dramsko stvaralaštvo u poticajnom okruženju

Pogledaj praksu
19 Jula, 2018
Copyright © 2023 Centar za obrazovne incijative Step by Step
Instagram