• Login

  • Warning: Use of undefined constant BP_REGISTER_SLUG - assumed 'BP_REGISTER_SLUG' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/vhosts/inskola.com/httpdocs/wp-content/themes/wplms-childh-theme/header-transparent.php on line 81
    Sign Up
  • Nema proizvoda u korpi

Marjana Đorđić

Ekspertize:

Pedagoška uvjerenja:

Ovo je rečenica sa kojom krećem u svaku novu radnu avanturu. Ovome UČIM i moje velike, a opet male ljude, jer vjera u sopstvene mogućnosti, sposobnosti, vještine, osobine itd. može da otvori put ka neistraženom. Nastojim da svaki moj učenik otkriva i njeguje svoje unutrašnje dijete kroz kreativan rad i igru. To je ono što nas oplemjenjuje i razvija svijest o POŠTOVANJU i UVAŽAVANJU sebe i drugog. Kreativnost, inovativnost i potrebu da budu drugačiji, kao i želju da idu putem koji nije utaban je nešto što najviše cijenim kod svojih učenika. Mi kao pedagoški radnici trebamo i moramo im pružiti priliku, imati vjeru u njih, pokazati im pravi put, biti im oslonac i svjetlo koje će upaliti kada im bude potrebno i dobićemo i više nego što očekujemo.

Kratki opis prakse:

U JU Ekonomska škola, Bijeljina, zaposlena sam kao nastavnik
poslovne komunikacije. Nastavnik sam koji vodi sekciju iz pomenutog predmeta i koordinira radom Savjeta učenika. Dakle, realizujem rad sa mladim ljudima tokom nastavnog procesa, ali i kroz vannastavne Aktivnosti. Tokom rada na poslovima stručnog saradnika i poslovima nastavnika shvatila sam da je svako dijete darovito na sebi svojstven način, da tu darovitost treba prepoznati i onda mu omogućiti da je izrazi onako kako ono najbolje zna i umije. Kreativnost se ispoljava na najrazličitije načine i ne postoji oblast života u kojoj se ona ne može primijeniti. Teme koje se obrađuju na redovnim časovima nastojim povezati sa temama na vannastavnim aktivnostima gdje im pristupamo na potpuno drugačiji način, kreativno i kroz razvijanje kritičkog mišljenja svih učesnika. Naše teme se obrađuju kroz muziku, ples, glumu, istraživanja, dizajn, promociju rada sekcije itd. Dakle, učenici usvojena znanja treba da primijene u novim situacijama, gdje će drugima pružiti nova saznanja, ali i sebi stvoriti priliku za ponovno učenje. Aktivnosti na koje smo zaista ponosni jeste istraživanje koje smo realizovali na temu Nasilje u partnerskim adolescentskim vezama koje je bilo naše polazište i nakon koga su uslijedile pripremne aktivnosti, organizacija i samo izvođenje performansa na temu „Kad ljubav boli!?“.

Priprema: Nauči, primijeni naučeno i opet nauči!!!

Pogledaj praksu
8 Decembra, 2021
Copyright © 2023 Centar za obrazovne incijative Step by Step
Instagram